کد خبر: ۴۴۱۱
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۴ - ۱۶:۴۹

تحليل صفارهرندي از جبهه اصولگرايان و تفاوت كانديداهاي آنها

آفتاب‌‌نیوز : وي در اين نشست گفته است: جبهه اصولگرايان همان جناح راست سابق نيست البته با اين جناح مرتبط است.

وي همچنين گفته است: جبهه اصولگرايي ٣ شاخه دارد بنابراين براي تحليل وضعيت موجود بايد تاريخچه اين شاخه ها را دانست.

عضو شوراي سردبيري كيهان با تقسيم جبهه اصولگرايان به جناح راست، شاخه اجتماعي و شاخه توابين، تاريخچه هر كدام را بررسي كرد.

وي جناح راست را همان وفاداران به اصل و نسب انقلابي دانست كه شامل گروههايي مثل جامعه روحانيت مبارز و موتلفه هستند و اكنون شاخه سياسي اصولگرايي را تشكيل مي دهند و وظيفه آنها انجام فعاليت هاي تشكيلاتي و حزبي است.

صفار هرندي در ادامه به زمينه تاريخي تشكيل شاخه اجتماعي پرداخت و گفت: در دهه 60 نحوه سياست ورزي به گونه اي بود كه عده اي به نيابت از بقيه كار تشكيلاتي مي كردند و بقيه گروه ها به اين گروه هاي مرجع چشم داشتند به ويژه در زمان انتخابات اما اين اوضاع در دهه 70 به هم خورد.

وي افزود: علت به هم خوردن اوضاع دهه 60، از بين رفتن تعادل بين جناح راست و چپ بود. در دهه 60 همه گروه ها از طريق منتسب كردن خود به رهبري كسب شرافت مي كردند و سياست ورزي تعريف شده اي در چارچوب انقلاب داشتند، اما در دهه 70 و اواخر دهه 60 با پايان جنگ، مسئله قائم مقام رهبري، رحلت حضرت امام و فروپاشي شوروي تغيير ماهوي در چپ حاصل شد كه اين تغيير جناح راست را وامي داشت كه تغييري ايجاد كند تا توان مقابله داشته باشد اما چنين نكرد و در سال هاي بعدي شاهد شكست خود بود.

اين فعال سياسي، جنبش بدنه اجتماعي كه عمدتاً جوان بودند، را براي پركردن خلاء جهت مقابله با حوادث آن دوره دانست و گفت: اولين نفر توكلي بود كه اين جرأت را به خود داد و مقابل هاشمي كه از جناح راست كانديدا شده بود ايستاد و انتقاد بدنه اجتماعي را به جريان تشكيلات هاشمي بروز داد. سالهاي بين 76 تا 80 شوك هاي متعددي به جبهه اصولگرايي وارد شد و عملاً بدنه اجتماعي بطور جدي وارد عرصه عمل شد.

وي در ادامه افزود: گروهي نيز از جبهه دوم خرداد كه هنوز به انقلاب و امام و رهبري پايبند بودند ولي با ارزش هاي راست چندان موافق نبودند، از اين جبهه خارج شده و با تعريف مقام معظم رهبري كه هر كس به چهار اصل اسلام، انقلاب، امام و ولايت فقيه معتقد است، در اردوگاه اصولگرايان است، اين گروه نيز در خيمه اصولگرايي قرار گرفتند و مانند گروه توابين شدند.

وي فعاليت هاي اين جنبش را در شوراي شهر دوم و مجلس هفتم اصل دانست و افزود: اين گروه حاشيه اي بر متن جناح راست نيست. درست است كه در تركيب شوراي هماهنگي نسبت گروه ها عادلانه نيست و اين خود عاملي است كه مكانيسم هاي سياسي جواب نمي دهد. اين تركيب كه متاثر از فضاي شكل گرفته در چند سال اخير نبود حضور متعادل هر سه شاخه را مي طلبيد تا بتواند به موفقيت برسد.

صفار هرندي احتمال شكل گيري راي بالا را بين احمدي نژاد، قاليباف و لاريجاني دانست و گفت: احمدي نژاد يك پديده استثنايي است و مدل جديدي براي اصولگرايان به عنوان شاخص خدمت و موفقيت و مردمداري است. قاليباف نيز پديده اي است كه دير به صحنه آمد و زود رشد كرد وي با قدرت تاثيرگذاري خود مي تواند قشر خاكستري جامعه را به ميدان بياورد. لاريجاني هم از سوي گروه هايي كه دنبال ثبات و آرامش هستند مورد قبول است وي آدم كاركشته و داراي عقبه محكمي است.

وي در مورد احتمال حضور هاشمي گفت: نشانه هاي زيادي براي حضور وي وجود دارد اما هاشمي تا زماني كه مطمئن نشود در همان مرحله اول انتخابات برنده بازي است وارد ميدان نمي شود. بنابراين ستاد وي به شدت نظرسنجي ها را تحت نظر دارند. هاشمي مي داند كه ميزان مقاومت منفي در برابر او زياد است و اين براي او نگران كننده و مانع است.

عضو شوراي سردبيري كيهان در پاسخ به سئوالي درمورد نظرسنجي گفت:گروه نظرسنجي زيرنظر حداد عادل و نمايندگاني از ستاد كانديداها شكل گرفته كه در يك دوره زماني كار نظرسنجي را انجام خواهند داد و در مرحله بعد حداد عادل موظف است اين نظرسنجي ها را اعلام كند. البته نظري وجود دارد كه توافق دروني هم بايد باشد ولي معلوم نيست كه نظرسنجي بر توافق تقدم دارد يا خير.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین