آفتابنیوز : عصر دیجیتال موجب افزایش بی تحرکی و عدم حضور کمتر در فضاهای باز شده است. در نتیجه ما کمتر در معرض نور خورشید هستیم و ویتامین D کمتری دریافت می کنیم که می تواند سلامت ما را به خطر انداخته و تاثیر مستقیم بر سلامت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن ما داشته باشد.
در حال حاضر میزان ویتامین D موردنیاز برای افراد تا سنین 70 سال، 600 واحد بین المللی IU در روز و برای افراد بالای 70 سال، 800 IU است.
بدون در نظر گرفتن مواد خوراکی، 10 تا 15 دقیقه قرارگرفتن صورت، دستان، پاها یا پشت بدن در معرض نورخورشید بدون ضدآفتاب می تواند منجر به تولید ویتامین D موردنیاز بدن برای یک هفته شود. اما همیشه این روش امکان پذیر نیست و باید با خوردن منابع خوراکی این ویتامین بدن را تامین کرد. 5 ماده خوراکی به عنوان بهترین منبع ویتامین D عبارتند از:
1- شیر: یک لیوان 235 میلی لیتری شیر حاوی 100 IU ویتامین D است.
2- ماهی تن کنسروشده: 114 گرم ماهی تن کنسروشده معادل 150 IU ویتامین D است.
3- ماهی چرب: ماهی سالمون به وزن 85 گرم دارای 450 IU ویتامین D است.
4- تخم مرغ: یک زرده تخم مرغ حاوی 40 IU ویتامین D است.
5- قارچ های رشدیافته در مقابل نور UV: 140 گرم قارچ رشدیافته در مقابل اشعه UV حاوی 400 IU ویتامین D هستند.
افرادی که به قدرکافی در معرض نورخورشید قرار نمی گیرند و مطمئن نیستند از طریق رژیم غذایی هم به این میزان ویتامین D دست می یابند بهتر است با مشورت پزشک شان مکمل مصرف کنند. ویتامین D به دوشکل D3 و D2 است که پزشک بهترین نوع را برای فرد تشخیص می دهد.
منبع:دانشجو