پایگاه خبری آفتاب
۱۶ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 06 June 2026
کد خبر:۴۵۲۴۱۶
۱۷:۱۴
۱۳۹۶/۰۳/۲۲

تغییر نام راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک

در جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به برجام به نامه‌ای مورخ ۱۸ آوریل اشاره شده است که در آن ایران اعلام کرده است نام راکتور تحفیقاتی اراک را به «خنداب» تغییر داده است.
۱۷:۱۴
۱۳۹۶/۰۳/۲۲
به گزارش آفتاب نیوز، دومین نشست فصلی شورای حکام در سال 2017 در شرایطی امروز دوشنبه به وقت محلی آغاز به کار کرد که براساس گزارش ماه ژوئن دبیرکل، ایران در نامه‌ای به تاریخ 18 آوریل 2017 سال جاری میلادی، به آژانس اطلاع داده که نام راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (راکتور IR-40) به راکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب تغییر داده است.

به گزارش تسنیم، مرکز هسته‌ای اراک شامل مجتمع تولید آب سنگین و راکتور 40 مگاواتی آب سنگین در 75 کیلومتری اراک به سمت شهر خنداب واقع شده است.

در واکنش به انتشار این خبر، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با ایسنا تغییر نام راکتور تحقیقاتی اراک به راکتور تحقیقاتی خنداب را در راستای حفظ ماهیت آب سنگین این راکتور در اسناد مربوط رسمی آژانس دانست.

وی هم‌چنین گفت که تغییر نام راکتور اراک از سوی هیچ کشوری از جمله آمریکا درخواست نشده است.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha