آفتابنیوز : فضل الله پسندیده تصریح کرد: میکروب تب مالت در انسان باعث ایجاد بیماری میشود و در دام نیز باعث کاهش وزن،کمبود شیر، سقط جنین و مرگ حیوانات می شود.
وی افزود: علایم این بیماری در انسان متنوع بوده و شامل تب مداوم یا نامنظم با دوره های متفاوت،سردرد ،خستگی ،تعریق فراوان ،لرز ،بیحالی ،کاهش وزن ،درد مفاصل و کمر درد می شود و این علایم معمولا بین 1 تا 3 هفته بعد از ورود میکروب به بدن آشکار می شود .
پسندیده به راه های انتقال بیماری نیز اشاره کرد و گفت: مصرف شیر خام و یا کف تازه روی شیر و یا فرآورده های لبنی آلوده و غیر پاستوریزه به خصوص پنیر تازه،خامه،سرشیری که از شیر نجوشیده تهیه شده باشد ،تماس مستقیم با بافت های حیوانی نظیر خون،ترشحات رحمی و جنین سقط شده و انتقال تنفسی از طریق ذرات موجود در آغل و اصطبل آلوده راه های انتقال بیماری است.
وی به راه های پیشگیری از بیماری تب مالت نیز اشاره کرد و افزود: خودداری از مصرف مواد لبنی فله و مشکوک نظیر شیر خام و پنیر تازه(حداقل 3 ماه در آب نمک نگهداری شود)،خامه،سر شیر غیر پاستوریزه،جوشاندن شیر به مدت 15 دقیقه پس از رسیدن به نقطه جوش و استفاده از ماسک تنفسی هنگام ورود به اصطبل و جمع آوری فضولات دامی راه های پیشگیری از تب مالت به شمار می آیند.
به گزارش ایسنا، پسندیده هشدار داد: در صورتی که سقط جنین در دامداری ها مشاهده می کنید باید به این بیماری مشکوک شده و بلافاصله به شبکه دامپزشکی گزارش دهید .