آفتابنیوز : توجه به امنيت انساني در جهاني رو به توسعه مقوله اي مهم قلمداد مي شود كه حصول آن نيازمند تلاش جمعي است.
دكتر كمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان با ذكر مطلب فوق در مراسم پاياني اجلاس تهران گفت: تلاش جمعي براي برقراري امنيت بشري فقط از راه گفت و گوي تمدن ها و فرهنگ ها حاصل مي شود كه اجلاس تهران به خوبي اين موضوع مهم را هم پيگيري كرده است.
وي در ادامه افزود: با بررسي دستاوردهاي كنفرانس تهران در مقالات بلاشك به اين نتيجه دسترسي يافتيم كه اين همايش بين المللي تلاش محافل دولتي و غيردولتي براي تعامل محيط زيست، صلح و گفت و گوي تمدن ها و فرهنگ ها را نيز درنظر داشته است.
خرازي با محكوم كردن جنگ هاي نظامي در سراسر جهان گفت: اگر در پي جهاني انساني و با نشاط هستيم بايد در چارچوب گفت و گو به تدابير امنيتي بينديشيم تا نزاع هاي نظامي جهان امروز را متوقف كنيم.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در پايان تلاش كنفرانس تهران در اين باره را مثبت ارزيابي كرد و تصريح كرد: پيام دبيركل سازمان ملل به كنفرانس تهران انديشيدن به سلامت نسل آينده بود كه هر ايده خوبي در اين راستا نياز به چارچوب عملي دارد و كنفرانس بين المللي محيط زيست، صلح، امنيت، گفت و گوي تمدن ها و فرهنگ ها هم از اين قاعده كلي مستثني نيست.
دكتر معصومه ابتكار رئيس سازمان محيط زيست در ادامه درگيري هاي بشر امروز را بر دو نوع اعلام كرد و گفت: ما در كنفرانس تهران براي حصول صلح دو نزاع مسلحانه بشر با يكديگر و ديگري نزاع بشر با طبيعت تلاش كرديم.
اما در اين دو مقوله به صلح نائل نمي شويم مگر آن كه انسان ها با درون خود صلح و آشتي برقرار كنند.
رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به آن كه فعاليت هاي روزمره سبب شده اند ما اين شاخصه مهم درونمان را فراموش كنيم افزود: خودخواهي بشر از مهمترين دلايل بهره برداري غيرمنطقي او از طبيعت براي نيل به سود اقتصادي است.
در برهه اي كه خودخواهي، ناآرامي و بي اعتمادي در جهان بيداد مي كند، صلح طبيعت با بشر و رساندن پيام آن به جهانيان بسيار مشكل است.
ابتكار با اشاره به مهمترين پيام اجلاس تهران افزود: من اين پيام را مي خوانم؛ ما امروز در جهاني زندگي مي كنيم كه بي اعتمادي وجود دارد. بايد بدانيم محيط زيست دارايي فقرا هم هست.
ما اين را در 10 مي 2005 ميلادي نوشتيم و به طور رسمي از طرف جمهوري اسلامي ايران به سازمان ملل و كنفرانس سپتامبر 2010 در نيويورك تقديم كرديم.