آفتابنیوز : خبرگزاري آسوشيتدپرس در تحليلي از وضعيت برنامه ي هسته اي ايران با ذكر اين نكته مدعي شده است كه ايران در مقابله با بسته ي پيشنهادي غرب هنوز هم دست بالا را دارد. نويسنده ي آسوشيتدپرس معتقد است پس از آنكه ايران، واشنگتن را به تغيير استراتژي واداشت اينك با يك انتخاب روبه روست يا مشوقهاي جديد غرب را بپذيرد و يا تن به مواجهه دهد.
با اين حال بسياري از كارشناسان پيش بيني مي كنند صرف نظر از پاسخ ايران به اين پيشنهاد، اين كشور هنوز هم در مباحث مربوط به برنامه ي هسته اي اش موضع برتر را دارد. زيرا جمهوري اسلامي به آنچه كه مي خواسته دست يافته است. پيشنهادي براي مذاكره از سوي آمريكا دريافت كرده در حالي كه همچنان برنامه ي هسته اي اش را نيز حفظ كرده است.
از سوي ديگر آمريكا از تلاش براي متوقف كردن برنامه ي هسته اي ايران به تلاش براي مهار آن تغيير مواضع داده است. همان طور كه درمورد كره ي شمالي به جاي متوقف كردن سعي در كنترل آن دارد. نقطه ي اوج تغيير استراتژي آمريكا را نيز در ارائه بسته ي مشوقها به ايران قابل مشاهده است. بنابه گفته ي كارشناسان، تغيير اساسي در اين بسته آن است كه به جاي تعليق طولاني مدت غني سازي اورانيوم از ايران مي خواهد، تنها در طول مذاكرات، فعاليتهاي هسته اي اش را متوقف كند. اين نكته از آن جهت حايز اهميت است كه مذاكره كنندگان اروپايي و آمريكايي آشكارا از ايران خواسته بودند غني سازي را قبل از شروع مذاكرات به حال تعليق درآورد. ضمن آنكه پيش از اين آمريكا بارها ايران را به تلاش براي دستيابي به بمب هسته اي متهم كرده بود، اتهامي كه ايران آنها را رد مي كند.
چنين تغييري مطمئناً تندروهاي غربي كه طرفدار اعمال تحريم يا حتي استفاده از گزينه ي نظامي عليه ايران بودند را عصباني خواهد كرد.
بسياري از تحليل گران نيز بر اين اعتقادند كه مذاكرات طولاني به نفع ايران است چرا كه در اين مدت در كنار مذاكره، ايران برنامه ي هسته اي اش را نيز ادامه مي دهد. اين در حالي است كه پيشنهاد جديد (غرب) از ايران مي خواهد تا مدت زمان كمي تعليق را انجام دهد.
نويسنده ي آسوشيتدپرس همچنين معتقد است نمونه ي كره شمالي مي توانند الگويي براي ايران باشد كه چگونه توانست با توسعه ي برنامه ي هسته اي اش به عنوان يك اهرم فشار به مقابله با غرب بپردازد.
در عين حال تا زماني كه ايران در حال بررسي بسته ي پيشنهادي است هيچ چيز روشن نيست و چندين گزينه قابل پيش بيني است. از جمله اينكه ايران مشوقها را بپذيرد، فعاليتهاي غني سازي را به حال تعليق درآورد، مذاكرات را از سر بگيرد و حمايت چين و روسيه را نيز به دست آورد.
اما در و اقع ارائه ي بسته ي پيشنهادي از سوي غرب به ايران تنها نشان دهنده ي تغيير مواضع واشنگتن در مقابل برنامه ي هسته اي ايران نيست. كارشناساني چون ميخائيل اوهانلون از مؤسسه ي بروكينگ نيز چنين تحليل مي نمايند كه اساساً آمريكا ايجاد تغيير در مواضع خود (در قبال برنامه ي هسته اي ايران) را نمي پذيرد و هنوز هم مي گويد اگر ايران مشوقها را نپذيرد از تحريم عليه آن استفاده خواهد كرد و معتقدند اين بسته مي تواند اقدامي زيركانه از سوي آمريكا براي متقاعد كردن روسيه و چين باشد. به اين ترتيب اگر ايران همكاري نكند، اين مسئله مي تواند موضع آمريكا را تقويت كند...