پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۴۹۶۵۱
۲۲:۵۹
۱۳۸۵/۰۵/۲۳

بازگشت آوارگان بر فراز خرابه‌های لبنان

۲۲:۵۹
۱۳۸۵/۰۵/۲۳
به گزارش آفتاب نیوز،
 آنان 34 روز است که خانه‌هایشان را رها کرده و در مدارس، دانشگاه‌ها و دیگر مکان های  عمومی بیروت و شهرهای شمال لبنان به اجبار سکونت گزیده‌اند. 

با اعلام پذیرش قطعنامه 1701 مبنی بر برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان و آغاز اجرای این قطعنامه آرامش نسبی در جنوب لبنان برقرار شد.
با آغاز آرامش، کاروان‌هایی از ماشین های شخصی در حالی که چراغ هایشان را روشن کرده اند، بوق زنان جاده بیروت به صور را پوشانده و دوباره صحنه یک ماه گذشته را در ذهن‌ها زنده کردند، با این اختلاف که مسیر حرکت خودروها بر خلاف یک ماه پیش از شمال به جنوب است. 

ساکنان جنوب با ولع به سوی دیارشان می‌شتابند، گودال‌های ایجاد شده در جاده‌ها به دلیل 33 روز بمباران جنگنده‌های اسرائیلی و ویرانی پل‌ها و گذرگاه‌ها سرعت خودروها را کم کرده است. 

زن میانسالی که دستانش را به نشانه پیروزی بالا گرفته است می گوید: مقاومت قول داده بود که ما را به شهرهایمان بر می‌گرداند و اکنون قول خود را عملی کرده است. 

این زن با شعرهای حماسی از رزمندگان حزب‌الله و سیدحسن نصرالله تقدیر می‌کند.
آمده‌ام ببینم خانه ام تخریب شده یا نه! این را یکی از ساکنان روستایی در نزدیکی شهر صور می‌گوید. 

او ادامه می‌دهد اگر اسرائیل قطعنامه را نقض نکند کسانی که به خارج از کشور رفته‌اند خیلی زود برمی‌گردند. 

عادل عباس که اشک شوق در چشمانش حلقه زده به خبرنگار العربیه گفت: وطنمان را دوباره می‌سازیم. در اطراف رود لیطانی عقب‌نشینی‌ تانک‌ها و نیروهای پیاده اسرائیلی دیده می‌شود و در این میان خودروهای UN در جنوب پراکنده‌اند. تعدادی از آژانس‌های سازمان ملل‌متحد همراه مردم به جنوب آمدند. 
شاید کمک‌های انسان‌دوستانه این آژانس‌ها، آرام بخش دردهای آوراگان باشد. 

هشدار به راهیان جنوب
همزمان با برقراری آتش‌بس و آغاز بازگشت آوارگان به سکونت‌گاه‌های خود برخی مؤسسه‌های لبنانی به آنان هشدار دادند برای بازگشت به جنوب عجله نکند. این مؤسسه‌ها از مردم خواسته‌اند اجازه دهند ارتش مناطق جنگی را از وجود مین و یا دیگر ادوات جنگی پاکسازی کند. 

در این میان نبیه‌بری رئیس پارلمان لبنان در بیانیه‌ای از مردم خواست به منازل مسکونی خود در جنوب برگردند. رئیس پارلمان لبنان در این بیانیه خطاب به آوارگان جنگ می‌گوید: کسانی که منازل مسکونی آنها سالم است به آنانی که منازلشان تخریب شده کمک کنند تا عملیات بازسازی را دوباره آغاز کنیم. 

بیروت دوباره جان می گیرد
«ضاحیه» یا همان بخش شیعه‌نشین جنوب بیروت که در طول جنگ تقریبا هر روز در چند مرحله بمباران می‌شد، روز دوشنبه شلوغ‌ترین محله پایتخت لبنان بود. خبرنگاران از این محله ویران بیروت گزارش می‌دهند جستجو برای یافتن جنازه ها در محل‌های بمباران شده ادامه دارد. 

منابع امنیتی لبنان می‌گویند صدها بمب منفجر شده در این محله وجود دارد.
 نیروهای حزب‌الله روز دوشنبه در بیروت و دیگر مناطق بروشورهایی را بین مردم توزیع کردند.
 در این بروشورها به مردم هشدار داده شده که به اشیاء مشکوک نزدیک نشوند و نیروهای امنیتی را در برخورد با این‌گونه موارد مطلع سازند.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha