پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۵۱۰۵۴
۱۸:۰۳
۱۳۸۵/۰۶/۲۸
در دیدار با سفیر هند عنوان شد:

انتقاد حسن روحانی از عملکرد شورای امنیت

۱۸:۰۳
۱۳۸۵/۰۶/۲۸
به گزارش آفتاب نیوز، سفیر هند در این دیدار از نقش ایران در منطقه به عنوان یک کشور مهم یاد کرد و بر اداره دولت متبوعش مبنی بر گسترش روابط با تهران تأکید کرد. وی با اشاره بر نیاز کشورش به انرژی در سال‌های آینده، ابراز امیدواری کرد که بحث خط لوله گاز و تعیین قیمت آن به سرعت نهایی شود.

سفیر هند همچنین از ایران به عنوان یک مسیر مطمئن برای رسیدن به آسیای مرکزی یاد کرد و افزود: ما در حال حاضر در دسترسی به بازار آسیای مرکزی دچار مشکل هستیم و امیدواریم گسترش روابط با تهران، هند را در رسیدن به این منطقه یاری دهد تا تجارت منطقه‌ای نیز به عنوان یک عامل و دوستی ملت‌ها توسعه یابد. به همین دلیل نقش بندر چابهار و استفاده از راه‌آهن ایران مدنظر دولت هند است.

دکتر روحانی نیز در این دیدار با اشاره به نقش دو کشور در این منطقه از جهان و توسعه همکاری‌های اقتصادی گفت: امیدوارم که بحث مسأله خط لوله که فراتر از یک طرح اقتصادی منطقه‌ای است،‌ به زودی با توافق طرفین حل شود و طبعاً در همین راستا قیمت‌گذاری نیز با توجه به منافع دو طرف مورد توافق قرار گیرد تا همکاری سه کشور ایران، پاکستان و هندوستان به عنوان یک الگو مورد استناد سایر کشورها قرار گیرد. 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک سپس با ابراز تأسف از حوادث اخیر تروریستی در هندوستان گفت:‌ امنیت و ثبات منطقه یکی از علائق مهم دو کشور است که در اقیانوس هند، دریای عمان و خلیج فارس بارز می‌شود. در جهان کنونی این نکته کاملاً آشکار شده که توسعه بدون امنیت امکان‌پذیر نیست و بی‌تردید همکاری ایران و هند در برقراری ثبات و امنیت در افغانستان یک الگوی قابل بررسی منطقه‌ای است. 

روحانی تأکید کرد که دو کشور از مسأله افراطی‌گرایی در منطقه و مواد مخدر به شدت رنج برده‌اند، ‌به همین دلیل گسترش ابعاد همکاری‌ها در برخی زمینه‌ها از اهمیت چشمگیری برخوردار است. 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک سپس با اشاره به حمایت مقطعی هندوستان از ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: هر چند هند در مقطعی در سال گذشته از ما فاصله گرفت، اما فکر می‌کنم در حال حاضر به خوبی این نکته آشکار شده است که هدف قدرت‌های بزرگ فقط ایران نیست، ‌بلکه همه کشورهای در حال توسعه، هدف این زیاده‌خواهی قرار گرفته‌اند. وقتی رئیس جمهوری آمریکا اعلام می‌کند که سوخت هسته‌ای تنها باید در اختیار پنج قدرت بزرگ باشد،‌ دولتی مثل استرالیا، نه تنها اعتراض نمی‌کند، بلکه درخواست می‌کند که در کنار این پنج کشور قرار گیرد و سوخت هسته‌ای تولید کند. ما معتقدیم که نوعی استثمار جدید در نظام بین‌الملل در حال شکل‌گیری است. همچنانکه از آغاز اعلام کرده‌ایم بار دیگر تأکید می‌کنیم که همه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقررات NPT است. 

وی افزود: مرجع صاحب صلاحیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA است و نه هیچ مرجع و یا نهاد دیگری. شورای امنیت نهادی است که باید از به خطر افتادن صلح و امنیت جهانی جلوگیری کند، مایه تأسف است که اکنون با فعال شدن یک پایلوت کوچک در نطنز واکنش نشان مي‌دهد. به همین دلیل تردیدی نداریم ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت یک اقدام سیاسی بوده که تحت فشار آمریکا انجام شده است. 

در ادامه این دیدار سفیر هند بار دیگر به اهمیت نقش خط لوله گاز برای کشورش تأکید کرد و افزود در این مورد سه نکته وجود دارد. اول، بعد سیاسی که ما مي‌خواهیم بدانیم به عنوان مصرف‌کننده نهایی این گاز تا چه مدتی منبع تغذیه انرژی ما خواهد بود. دوم، بحث سرمایه‌گذاری و سوم فرآیند قیمت‌گذاری. 

در ادامه این دیدار طرفین در مورد همکاری مراکز تحقیقاتی دو کشور و مدیریت تحقیقات به رایزنی پرداختند. سفیر هند که در این دیدار علاقه‌مند بود از دیدگاه جمهوری اسلامی نسبت به وضعیت عراق اطلاع کسب کند، ‌از رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در این زمینه سؤال کرد. 

دکتر روحانی وضعیت کنونی را ناشی از اشغالگری و اعمال حاکمیت دوگانه ذکر کرد و گفت:‌ نظری وجود دارد که تأکید می‌کند ناامنی کنونی در عراق برای آمریکا توجیه دارد. زیرا واشنگتن قصد دارد با بی‌ثبات جلوه دادن این کشور سرانجام دولت دست نشانده و مورد نظر خود را بر روی کار آورد. آمریکایی‌ها به دیدگاه‌های ما توجهی نکردند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای همسایه عراق حق دارد از وضعیت کنونی نگران باشد. در حالی که آمریکا تنها به فکر ادامه اشغال بلندمدت و احداث پایگاه‌های نظامی در این کشور است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha