آفتابنیوز : پژوهشگران بر این باورند که نقش پوست انسان در جذب ترکیبات سرطانی در طول کباب کردن نسبت به استنشاق دود آن بیشتر است.
آنها همچنین دریافتند که لباسها نمیتوانند به طور کامل از انسان محافظت کنند.
محققان عنوان کردند که کباب کردن، مواد شیمیایی به نام هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای(PAH) را آزاد و منتشر میکند.
این ترکیبات سرطانزا میتوانند باعث ابتلا به بیماریهای تنفسی و جهشهای DNA شوند و با سرطانهای ریه، مثانه و پوست مرتبط هستند.
روغنهای موجود در دود کبابی باعث جذب PAH توسط پوست میشوند.
دانشمندان پیش از این دریافته بودند که خوردن غذاهای کبابی و دودی، میتواند افراد را در معرض مواد سرطانزا قرار دهد، اما تحقیقات جدید محققان چینی نشان میدهد که دود جذب شده از طریق پوست، خطرناکتر از استنشاق دود آن است.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان دریافتند که بعد از قرارگیری در معرض بوی کباب، لباسها باید تعویض شده تا از قرارگرفتن بدن در معرض مواد سرطانزا جلوگیری شود.
یافتههای این بررسی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.