آفتابنیوز : توصیه های فعلی اداره غذا و داروی ایالات متحده نشان می دهد که زنان بارداربهتر است دو تا سه وعده در هفته انواع ماهی هایی را که جیوه پایین تری دارند از جمله ماهی قزل آلا، بخورند.
در این مطالعه، محققان پس از تولد خون بند ناف نوزادان را مورد آزمایش قرار دادند و سطح جیوه و DHA را در خونشان اندازه گیری کردند. بعدها، در ۱۴ ماهگی و بار دیگر در ۵ سالگی آنها، کودکان را برای ارزیابی پیشرفت شناختی و جستجوی علائم اختلال طیف اوتیسم (ASD) مورد آزمایش قرار دادند.
در پایان این مطالعات کاهش میزان ویژگی های طیف اوتیسم در کودکانی که مادران آنها سطح ماهی را افزایش دادند مشاهده شد. همچنین در سال ۲۰۱۳ محققان دریافتند که اسید چرب امگا ۳ در ماهی ها برای توسعه زبان کودکان نیز مفید است.
نگرانی که در مورد خوردن ماهی در دوران بارداری وجود دارد اینست که بر اساس یافته های قبلی قرار گرفتن در معرض جیوه در ماهی ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری های پیشرفته از جمله خطر آسیب قلبی و نقص برگشت ناپذیر در عملکرد مغز در کودکان را افزایش دهد.
اگر چه مطالعات بیشتری درباره ارتباط بین مصرف ماهی و رشد مغز مورد نیاز است، نتایج جدید مطابق با بسیاری از مطالعات قبلی است که با خوردن ماهی در دوران بارداری نتایج بهتری در کودکان بوجود می آید.
منبع: شفقنا