آفتابنیوز : توت فرنگی تازه نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه می کند. در ادامه با برخی از این فواید بیشتر آشنا می شویم.
کاهش خطر حمله قلبی
توت فرنگی حاوی مواد مغذی قدرتمندی به نام آنتوسیانین ها است که نه تنها موجب رنگ درخشان و مزه خاص توت فرنگی می شوند، بلکه به کاهش خطر حمله قلبی نیز کمک می کنند. در مطالعه ای که در نشریه Circulation منتشر شد، پژوهشگران دریافتند زمانی که زنان جوان و میانسال سه وعده توت فرنگی در هفته مصرف کرده بودند، کاهش 32 درصدی خطر حمله قلبی را تجربه کردند.
پیشگیری از بیماری قلبی
افزون بر کاهش خطر حمله قلبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی، مصرف توت فرنگی به پیشگیری از بیماری قلبی نیز کمک می کند. توت فرنگی از لخته شدن خون پیشگیری می کند، به اکسیداسیون چربی های مورد نیاز برای سلامت قلب کمک کرده و آسیب دیدگی رگ های خونی را کاهش می دهد.
تقویت کننده ویتامین C
توت فرنگی از جمله بهترین منابع غذایی برای ویتامین C است. این ماده مغذی به تقویت شریان ها کمک می کند، از کبودی پیشگیری کرده و غدد آدرنال را تقویت می کند که بین تمام اندام ها و غدد در بدن به بالاترین سطوح ویتامین C نیاز دارد. نُه توت فرنگی بزرگ بیش از یک پرتقال معمولی ویتامین C دارند (106 میلی گرم در برابر 98 میلی گرم).
پیشگیری از بیماری آلزایمر
توت فرنگی حاوی یک ماده مغذی به نام فیستین است. پژوهشی که در نشریه Journals of Gerontology منتشر شد، نشان داد این ماده ممکن است از بیماری آلزایمر پیشگیری کند. فیستین یک آنتی اکسیدان طبیعی است که از خواص قوی ضد التهابی و محافظت از مغز سود می برد.
کاهش زوال حافظه
پژوهش مطرح شده در مورد پیشین همچنین نشان داد که فیستین زوال حافظه در حیوانات مبتلا به بیماری آلزایمر را کاهش داده است.
خواص ضد افسردگی
افزون بر پیشگیری از بیماری آلزایمر، فیستین موجود در توت فرنگی خواص ضد افسردگی را ارائه می کند. در یک مطالعه که در نشریه Antioxidants and Redox Signalling منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که فیستین به تنظیم هورمون سروتونین که مسئول خلق و خوی خوب است، کمک کرده و از این رو خواص ضد افسردگی طبیعی خود را ارائه می کند.
تعادل قند خون
پژوهش ها نشان داده اند که مصرف توت فرنگی به تنظیم سطوح قند خون و انسولین، به ویژه پس از مصرف هر وعده غذایی کمک می کند. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس ترشح می شود و مقدار قند خون را کنترل می کند. افزون بر این، توت فرنگی از شاخص گلیسمی پایین برخوردار است که آن را به گزینه ای عالی برای پیشگیری یا درمان دیابت تبدیل می کند. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، با پزشک خود درباره گنجاندن توت فرنگی در رژیم غذاییتان صحبت کنید.
ترمیم آسیب سکته مغزی
مطالعه ای که در نشریه Brain Research منتشر شد، نشان داد که فیستین در کاهش آسیب عصبی و مغزی پس از یک سکته مغزی مفید بوده و از این رو توت فرنگی به انتخابی عالی برای برنامه غذایی پس از سکته مغزی تبدیل می شود.
تقویت سلامت روده
توت فرنگی منبع خوبی برای فیبر غذایی است و از محتوای آب بالا سود می برد، از این رو انتخابی عالی برای کمک به کاهش یبوست و اجابت مزاج منظم محسوب می شود.
تنظیم کننده فشار خون
از آنجایی که توت فرنگی منبع خوبی برای ماده معدنی پتاسیم است که برخی اثرات مضر سدیم بیش از حد در رژیم غذایی را خنثی می کند، این میوه برای تنظیم سطوح فشار خون مفید است. نتایج مطالعه ای که در نشریه World Journal of Diabetes منتشر شد، نشان داد که توت فرنگی به کاهش فشار خون و همچنین تنظیم سطوح کلسترول کمک کرده است.
محافظت در برابر ملانوما
بنابر پژوهشی که در نشریه Journal of Investigative Dermatology منتشر شد، فیستین موجود در توت فرنگی توانایی خود برای محافظت در برابر سرطانی مهاجم به نام ملانوما را نشان داده است. ملانوما نوعی خطرناک از سرطان پوست است و می تواند در سراسر بدن گسترش یابد، از این رو هر چیزی که به مبارزه با این بیماری کمک می کند، شایسته توجه است.
توانایی مبارزه با سرطان پروستات
پژوهشی که در نشریه Carcinogenesis منتشر شد، نشان داد که فیستین به طور موثر سلول های سرطان پروستات را نابود می کند، از این رو توت فرنگی می تواند به درمان یا پیشگیری از این بیماری کمک کند.
خواص ضد التهابی و ضد درد
توت فرنگی دارای خواص ضد التهابی و ضد درد طبیعی است. بنابر مطالعه ای که در نشریه پزشکی Nutrients منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که مصرف منظم توت فرنگی به تسکین درد و التهاب استئوآرتریت (آرتروز) در زانوها کمک کرده است.
فعالیت ضد سرطانی بیشتر
مطالعه ای که در نشریه Antioxidants and Redox Signaling منتشر شد، نشان داد که توت فرنگی به لطف محتوای فیستین خود می تواند به مبارزه با سرطان های پانکراس و روده بزرگ نیز کمک کند.
چربی سوزی
به گزارش عصر ایران به نقل از "کر2"، توت فرنگی حاوی آنتوسیانین ها است که سوزاندن چربی ذخیره شده در بدن و استفاده از آن به عنوان سوخت را تحریک می کنند. پژوهشی که در نشریه The Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، کاهش وزن بین سوژه های حیوانی تغذیه شده با یک رژیم غذایی حاوی چربی زیاد که توت فرنگی نیز مصرف می کردند را نشان داد.