کد خبر: ۵۴۱۱۳
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۸۵ - ۱۸:۰۶
کنفرانس خبری دبیرکل حزب اعتماد ملی

رایزنی‌ هاشمی و کروبی برای نامزدهای خبرگان

آفتاب‌‌نیوز : مهدی کروبی افزود: هم اکنون در بعضی استان‌ها دو، سه نفر تأیید شده، بعضی از استان‌ها هنوز وضعیت مشخص نیست و بعضی استان‌های دیگر وضعیت کاندیداها قطعی شده مانند استان تهران که 31 نفر تأیید شده‌اند. 

کروبی در ادامه با اشاره به دوره اول خبرگان رهبری تصریح کرد: در اولین دوره خبرگان رهبری افرادی شرکت کردند که هم اکنون چند نفر از آنان مرجع تقلید هستند. اکنون پس از گذشت 28 سال باید فضایی ایجاد شود که علما، مدرسین و فضلا اشتیاق به شرکت داشته باشند و یکی از عواملی که این افراد مایل به شرکت در این دوره از خبرگان نبودند این بود که فضایی به وجود آمده که اغلب از آبروی خود به دلیل ردصلاحیت‌ها می‌ترسند. 

وی خطاب به شورای نگهبان گفت: بررسی صلاحیت‌ها به نوعی نباشد که در زندگی این افراد آنچنان تأثیری بگذارد که نتوانند در شهرشان زندگی کنند.
وی تأکید کرد: «بارها گفته‌ام شورای نگهبان معزز است اما نمی‌شود ناظر، رقیب و تأییدکننده یکی باشد. چنین شیری را خدا نیافرید که هم ناظر باشند هم رقیب و هم تأییدکننده رقیب». 

وی گفت: نظارت بر انتخابات خبرگان در بازنگری قانون اساسی اضافه شد. نظارت بر همه‌پرسی، انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری با شورای نگهبان بوده اما در بازنگری قانون اساسی گفتند این کلمه هم اضافه شود «و خبرگان رهبری». 

کروبی افزود: مجلس خبرگان چون مهم است از اول انقلاب، امام و تصویب‌کنندگان قانون اساسی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردند که این مجلس قوی و نیرومند باشد اما متأسفانه این اعمال محدودیت‌ها مجلس خبرگان را تضعیف کرده است.
وی تصریح کرد:‌ در مورد این اعمال محدودیت‌ها در انتخابات خبرگان گلایه‌مندیم و منتظر. گلایه داریم و در انتظاریم و بین خوف و رجا به سر می‌بریم. در عین حال امیدواریم که طی روزهای آخر بررسی صلاحیت‌ها، ردصلاحیت‌شدگان تأیید شوند.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در ادامه از ردصلاحیت آیت‌الله ارسنجانی از فارس،‌ انصاری از کرمان و عباسی‌فرد از حوزه لرستان انتقاد کرد و افزود: حزب اعتماد ملی به خصوص در استان لرستان، اگر صلاحیت عباسی‌فرد تأیید نشود کاندیدایی نخواهیم داشت. 

وی در عین حال خطاب به شورای نگهبان گفت:‌ آسمان به زمین نمی‌آید. هیچ کدامشان هم تب نمی‌کنند و نباید تب کنند، ‌اما بدانند اگر عباسی فرد تأیید نشود لرستان بدون رقابت است. 

دبیرکل حزب اعتماد ملی در ادامه با انتقاد از سخنان مصباح یزدی مبنی بر اینکه «هنوز شرایط فرهنگی کشور ما مهیا نشده که در سایر انتخابات جز مجلس خبرگان آن اصول اسلامی را به اجرا درآوریم»، تصریح کرد: سخنان مصباح یزدی بسیار نگران‌کننده و عجیب است. باید سخنان ایشان را با دقت بخوانم امیدوارم که این سخنان تکذیب شود و اینگونه نبوده باشد.
وی افزود: راجع به این مسأله در آینده مفصل صحبت خواهم کرد. اگر چنین باشد که در روزنامه‌ها منتشر شده قابل بحث و پیگیری و بسیار نگران‌کننده است.
کروبی در ادامه درباره انتخابات شوراها اظهار داشت: درباره ردصلاحیت‌ها تلاش‌هایی انجام دادیم و با رئیس مجلس و رئیس هیأت نظارت گفت‌وگو شده که امیدواریم این مشکل حل شود. 

وی افزود: هم اکنون در چند استان مانند اصفهان و یزد ردصلاحیت‌ها گسترده بوده و من در این باره بارها تذکر داده‌ام و دیروز هم به رئیس هیأت نظارت مرکز در مجلس تذکر دادم. در یزد، آذربایجان شرقی و غربی و اصفهان قلع و قمع به گونه‌ای است که انتخابات رقابتی نیست و حتی در یزد گفته‌اند که اگر وضعیت اینگونه باشد در انتخابات حاضر نمی‌شویم چون رقابتی نیست.
کروبی اظهار داشت:‌ در میان ردصلاحیت‌شدگان این استان‌ها تعدادی از اعضای حزب «اعتماد ملی» هم ردصلاحیت شده‌اند که برای ما بسیار عجیب است. چون ما حزبی هستیم در چارچوب قانون اساسی با آرمان امام و خودمان را کاملا خط امامی می‌دانیم،‌ بدون اینکه دیگران را نفی کنیم. 

دبیرکل حزب اعتماد در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب در مورد جلسه شب گذشته با سخنگوی ائتلاف اصلاح‌طلبان و جمعی از اعضای این ستاد گفت: ایشان برای دیدن من آمده بودند و مقداری هم درباره انتخابات صحبت شد که من این مسأله را محول کردم به دوستانی که در حزب دارم که با هم گفت‌وگو کنند.
وی در عین حال گفت که درباره موارد دیگری هم بحث شد و آن اینکه من خواستم که یکی دو نفر در لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان بیاید و ائتلاف اصلاح‌طلبان یکی دو نفر در لیست حزب اعتماد ملی داشته باشند. چون معتقدم لیست به این سمت می‌رود که اکثریتی با هم باشند. چون هم کاندیداها را قبول داریم و در واقع ائتلاف ما با شخصیت‌هاست نه با احزاب. 

دبیرکل حزب اعتماد ملی در پاسخ خبرنگاری که پرسید «فکر می‌کنید در دو انتخابات آینده هم احتمالا نیروهای غیبی دخالت دارند» گفت: بی‌دغدغه نیستیم. اما امیدواریم که وارد نشوند. نگرانی داریم اما با توصیه‌هایی که چه علنی و چه خبر موثقی که داریم و نامه‌ای که مقام معظم رهبری نوشته‌اند انشاءالله چنین چیزی نشود اما نگرانی داریم و منتظریم ببینیم چطور می‌شود. 

کروبی در ادامه به دیدار خود با هاشمی رفسنجانی درباره ردصلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان اشاره کرد و اظهار داشت: من در رابطه با مشکلی که پیش می‌آید از هر طریق ممکن استفاده می‌کنم. راجع به ردصلاحیت‌ها با دفتر مقام معظم رهبری و بعضی از اعضای شورای نگهبان و آقای هاشمی صحبت کردم.
وی افزود:‌ در این دیدار در مورد مسائل داخلی و خارجی و همچنین در مورد احزاب صحبت شد. گفتم که به خاطر ردصلاحیت‌ها آمده‌ام که شما با مقام رهبری صحبت کنید و هم از نفوذ خود برای حل این مشکل استفاده کنید. ایشان هم گفت: من راجع به ردصلاحیت آقایان عباسی‌فرد، انصاری و اشرفی اصفهانی با اعضای شورای نگهبان صحبت کرده‌ام. 

کروبی افزود: آقای هاشمی همچنین گفتند که در این باره دو بار با مقام معظم رهبری صحبت کرده‌اند و برای بار سوم هم صحبت خواهند کرد. من فردای آن روز به ایشان تلفن کردم و ایشان گفتند با مقام معظم رهبری صحبت کردم و قرار شده که ایشان پیگیری کنند.
وی تصریح کرد: در این دیدار در مورد مسائل عام کشور،‌ حزب اعتماد ملی و نگرانی‌هایی که داشتند گفت‌وگو شد. نگرانی‌هایی مانند مسأله دانشگاه آزاد، سند چشم‌انداز و انتخابات که ایشان گلایه‌مند بودند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین