کد خبر: ۵۶۰۳۸۶
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷
یک متخصص تغذیه:

ظروف مسی، مس بدن را تأمین می‌کند؟

یک متخصص تغذیه با بیان این‌که استفاده از ظروف مسی برای بدن هیچ فایده‌ای ندارد، گفت: پخت و پز طولانی مدت در ظروف مسی باعث اختلال و مسمومیت در کبد و سیستم ایمنی بدن می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر«حسن فرهاد غیبی» با بیان این‌که نوعی باور غلط وجود دارد که ظروف مسی جزو بهترین ظروف برای پخت و پز غذا بوده و برای بدن سودمند است، اظهار کرد: در زمان گذشته با توجه به محدودیت ظروف، افراد مجبور به استفاده از ظروف مسی بودند و از همین‌رو ظروف را پیش از استفاده قلع اندود می‌کردند تا مس وارد ماده غذایی نشود. 

وی افزود: باتوجه به این‌که مس فلزی واکنش‌پذیر بوده و زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد، اکسید شده و لایه‌ی سبز رنگ یعنی اکسید مس روی ظروف مسی ایجاد می‌شود. 

غیبی با بیان این‌که برای جلوگیری از اکسید شدن، ظروف مسی را قلع اندود می‌کنند تا اکسید مس وارد بدن نشود، افزود: زمانی که قلع ظروف مسی از میان می‌رود، مس با مواد اسیدی و ترش مزه واکنش نشان داده و مواد با قلع مخلوط و وارد بدن می‌شود. 

وی با تأکید بر این‌که یون مس مورد نیاز بدن را می‌توان از طریق مواد غذایی از جمله گوشت‌ها، حبوبات و جگر تأمین کرد، افزود: نیازی نیست مس بدن را از طریق ظروف مسی تأمین کنیم. 

 این متخصص تغذیه با بیان این‌که اکسید مس وارد شده به بدن، مشکل ایجاد کرده و از جذب کلسیم و آهن به بدن جلوگیری می‌کند، گفت: اکسید مس در کبد تجمع شده و موجب نارسایی کبدی و کلیوی شده و کم‌خونی حاد و آثار منفی در استخوان‌ها ایجاد می‌کند. 

 وی ادامه داد: سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا  که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی به‌شمار می‌رود، استفاده از ظروف مسی را مضر می‌داند و حتی استفاده از آن را برای پخت و پز به‌ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند را موجب ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است. 

غیبی با بیان این‌که امروزه افراد برای اندود کردن ظروف مسی از قلع و سرب استفاده می‌کنند، گفت: خطر سرب بیشتر از مس و قلع است، با تجمع در کبد باعث مسمومیت شدید کبدی می‌شود، از همین‌رو توصیه ‌می‌کنیم تا حتی‌الامکان از ظروف مسی استفاده کرده و برای قلع اندود کردن آن با سرب خودداری کنند. 

وی خاطرنشان کرد: زمانی که رویه‌ی سفید ظروف مسی از میان می‌رود دیگر قابل استفاده نیستند، چون اکسید مس تولید شده به بدن آسیب می‌رساند. 

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد برای پخت و پز از ظروف شیشه پیرکس که سالم و استاندارد هستند، استفاده کنند. 

 این متخصص تغذیه یادآور شد: کسانی که بیماری خاصی دارند در پخت و پز غدا نباید از ظروف مسی استفاده کنند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین