در یک فنجان توت سفید که تقریباً معادل صد گرم توت است، ۶۱ کالری انرژی، ۹ گرم پروتئین گیاهی، ۱.۱ گرم چربی، ۱۶ میلی گرم کلسیم و هشت میلی گرم آهن نهفته است و در کنار اینها این میوه سرشار از انواع ویتامینهای A ، B1، B2، B3 ، C و مقادیر بسیاری کلسیم، آب، فیبر، منیزیم و تانن میباشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، توتها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان پرخاصیتی بنام "رزوراترول" ( resveratrol ) موجب افزایش عمر میشوند و این خاصیت توت سفید در مطالعات مختلف روی عمر موشها تأیید شده است. همچنین به علت خاصیت این آنتی اکسیدان قوی در توت، این میوه برای پیشگیری از بروز سرطان هم بسیار مفید است و با سلولهای سرطانی نیز مبارزه میکند. این آنتی اکسیدان بجز توت در انگور نیز یافت میشود. توت سفید اثر حفاظتی روی سیستم قلب و عروق دارد و فیبر موجود در آن به کاهش کلسترول کمک میکند. فیبرهای نامحلول موجود در توت، کالری جذب شده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن میشوند.
این میوه خوشمزه همچنین به دلیل داشتن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع ترس، اضطراب، هیجان و عصبانیت نیز مؤثر است.
توت سفید بدلیل داشتن هشت میلی گرم آهن که مقدار زیادی به حساب میآید، علاوه بر خوشمزگی میتواند برای درمان کم خونی افراد بخاطر فقر آهن نیز مفید باشد.
چینیها که اعتقادی زیادی به توت سفید دارند، از آن به عنوان یک عامل تصفیه خون در طب خود استفاده میکنند، محققان چینی معتقدند توت خون را تمیز میکند و موجب افزایش خون نیز میشود.
همچنین در چین با برگ درخت توت چای تهیه میکنند و اعتقاد دارند چای برگ توت به افراد برای بهتر دیدن و خوب شنیدن کمک میکند.
یکی دیگر از باورهای موجود در طب چینی این است که توت سفید به طور مؤثری میتواند کبد را پاک و تمیز کند و این امر بخاطر ادرارآور بودن این میوه میباشد.
در بسیاری کشورهای شرقی نیز از توت برای درمان و علاج سفیدی زودرس موها استفاده میشود، همچنین برای درمان موهای خاکستری زودرس هم مفید است. توت میتواند باعث درمان خارش، عطسه، آبریزش بینی و اشک ناشی از آلرژیهای فصلی و گرد و خاک شود. همچنین کهیر ناشی از حساسیت پوستی را نیز از بین میبرد. هنگام نوشیدن چای، توت خشک میتواند جایگزین مناسبی برای افراد دیابتی باشد، به شرطی که در مصرف آن زیاده روی نکنند. قند موجود در توت سفید برای مبتلایان به بیماری دیابت بی ضرر است، اما افراد دیابتی نباید روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری بیشتر مصرف کنند.