پخت غذا با حرارت بالا باعث افزایش تشکیل ترکیباتی موسوم به گلیکوزیله پیشرفته (AGEs) میشود؛ این ترکیبات گروهی از ترکیبات شامل شکر، پروتئین و سایر مولکولهای بزرگ هستند.
محصولات نهایی گلیکوزیله پیشرفته (AGEs)، از طریق برخی مکانیسمها شامل افزایش التهاب و فشار اکسایشی، خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن را افزایش میدهند.
آنها همچنین قادر به اتصال به گیرنده RAGE هستند؛ این گیرنده، پروتئینهای بتاآمیلوئید را در سد خونی مغز عبور داده و با بروز بیماریهایی مانند آلزایمر در ارتباط است.
محققان دانشکده پزشکی آیسان بیمارستان مونتسینای نیویورک اقدام به پخت ۵۴۹ غذا با روشهای مختلف طبخ کرده و محتوای AGEs آنها را در غذای پخته شده اندازهگیری کردند.
بررسی موشها با رژیم غذایی دارای مقادیر بالای AGEs نشان میدهد، این موشها دارای میزان بالای AGEs به همراه رسوب پروتئین بتاآمیلوئید در مغز هستند.
به گفته محققان، حرارت بالا در هنگام پخت غذا با سطوح بالای AGEs و احتمال ابتلاء به بیماری آلزایمر در ارتباط است.