آفتابنیوز : آفتاب: دکتر «محمدعلی نجفی» عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران با انتشار مطلبی، مسایلی را از پشتپرده انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران تشریح کرد. نجفی در این مطلب که در سایت شخصی وی منتشر شده، آورده است: بعد از اعلام نتایج نهایی انتخابات شورای شهر تهران در جلسهای که برای آشنایی منتخبین مردم با یکدیگر تشکیل گردید پیشنهاد شد که اعضای جدید جلسات منظمی داشته باشند تا از فرصت باقیمانده تا زمان شروع کار رسمی شورا استفاده بهینه شود.
وی افزود: بر این اساس از دی ماه سال گذشته تا دهم اردیبهشت 86 حدود 16 جلسه برگزار شد و معمولا از جمع 15 نفری شورای سوم 10 الی 12 نفر که بیشتر آنها را 8 نفر اعضای جدید شورا تشکیل میدادند حضور داشتند. در این جلسات در مورد فعالیتهای شورای دوم و راهکارهای بالا بردن کارایی شورا در دوره جدید گفتگوهایی داشتیم و البته در چند جلسه هم بعضی از مسولان شهرداری تهران حضور یافتند و از فعالیتها، مسایل و مشکلات حوزه مسؤولیتشان گزارش دادند. چند مورد بازدید از بخشهایی از فعالیتهای شهرداری هم انجام شد.
نجفی یادآور شد: تعیین ملاکها و شاخصهای مورد نظر برای انتخاب شهردار موضوع دیگر چند جلسه بود و نهایتا چندین شاخص در کنار مواردی از انتظارات شورا مبنی بر تعامل موثر و مثبت شهرداری منتخب با اعضای شورا تنظیم شد.
پیشجلسات شورا و پیشنهادی که رد شد
عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران با بیان اینکه «موضوعی که باید بیشتر به آن بپردازم مساله انتخابات داخلی شورا برای تعیین رییس، نایب رییس، منشیها، خزانهدار، سخنگو و سه نماینده شورای شهر تهران در شوراهای شهرستانهای ری، شمیرانات و تهران است»، افزود: دو هفته قبل در جلسه غیر رسمی شورا مطرح شد که چون در روز افتتاح رسمی فرصت کمی برای انتخابات در اختیار شوراها خواهد بود، بهتر است در مورد ترکیب افرادی که باید انتخاب شوند از قبل هماهنگیهایی صورت گیرد.
نجفی از مدل پیشنهادی اصلاحطلبان در این زمینه خبر داد و نوشت: من و دوستان اصلاح طلب به عنوان مدلی برای این انتخابات پیشنهاد کردیم که برای استفاده از همه نیروها و توانمندیهای اعضای شورا و جلب مشارکت هرچه بیشتر اعضا در اداره امور مرتبط با شورا بهتر است ترکیب افراد منتخب به گونهای تعیین شود که همه گرایشها و سلیقههای موجود در شورا در این ترکیب حضور یابند.
وی افزود: در توجیه پیشنهاد خود نیز گفتیم که در صورت قبول آن اولا کارایی شورا خیلی بیشتر خواهد شد و ثانیا همه کاندیداها با 15 یا لااقل 14 رای انتخاب می شوند و از پشتوانه قوی همه اعضای شورا برخوردار خواهند بود و ثالثا و مهمتر از همه این اقدام بازتاب مثبتی در جامعه پیدا می کند و در واقع نشانی از همدلی و همراهی همه گرایشهای حاضر در شورا برای اداره بهتر شهر خواهد بود و پیامی روشن و امیدبخش را به مردم و حتی گروههای سیاسی منتقل میسازد.
نجفی ادامه داد: متاسفانه دوستان دیگر عضو شورا این مدل را نپذیرفتند و ترجیح دادند که تقریبا تمام مسولیتهای شورا در اختیار گروه باقیمانده از شورای دوم قرار گیرد که این دیدگاه در جلسه رایگیری هم غالب بود. سیاست مورد نظر دوستان منجر به ظهور رایهای سفید و پایین بودن رای منتخبین گردید (بالاترین رای را آقای دبیر به دست آوردند).
پیشنهادهای تازهنجفی با اشاره به اینکه «دو پیشنهاد دیگر هم برای بالا بردن کارایی شورا و اعضای آن از سوی اصلاحطلبان مطرح شده که باید دید در تصمیمات بعدی شورا آیا به آنها نیز بیتوجهی خواهد شد یا مورد پسند دوستان قرار خواهد گرفت؟»، این پیشنهادها را چنین تشریح کرد:
1. هر عضو شورا فقط یک مسؤولیت را عهدهدار شود تا اولا فرصت کافی برای انجام وظیفه تعیین شده داشته باشد و ثانیا تعداد بیشتری از اعضای شورا درگیر فعالیتها شوند. در صورت قبول این پیشنهاد علی القاعده 6 نفری که امروز انتخاب شدهاند نباید برای ریاست کمیسیونها و نمایندگی شورا در شوراهای بالاتر کاندیدا شوند.
2. رییس شورا دارای 2 معاون نظارت و امور اجرایی است (در دوره دوم آقایان دانشجو و کاشانی همزمان با عضویت در شورا عهدهدار این دو مسولیت نیز بودهاند) پیشنهاد کردیم که رییس شورا برای این دو پست از افراد متخصص و مجربی غیر از اعضای شورا استفاده کند تا اولا اعضای شورا بدون درگیری در امور اجرایی فرصت کافی برای ایفای وظایف خود داشته باشند و ثانیا معاونان رییس شورا بتوانند تمام وقت خود را صرف خدمت به شورا و سر و سامان دادن به مسایل اداری و اجرایی و نظارتی آن کنند. در مورد این پیشنهاد نیز باید صبر کرد و دید رییس محترم شورا چگونه عمل خواهند کرد.