مسعود فیروزکوهی با اشاره به اینکه وزن گیری در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد افزود: بانوان قبل از بارداری نیز باید به سلامت جسمی، روحی و وزنشان اهمیت دهند و اگر لازم باشد اقدامات درمانی یا کاهش و افزایش وزن را انجام دهند و سپس برای بارداری تصمیم بگیرند که در این صورت هم سلامتی خودشان حفظ می شود و هم سلامتی جنین مطلوب خواهد بود.
وی در خصوص برنامه غذایی روزانه یا هفتگی در ایام بارداری توصیه کرد و گفت: تنوع و تعادل در برنامه غذایی باید وجود داشته باشد و همچنین آب و مایعات کافی استفاده شود تا نیاز انرژی مادر باردار بر اساس دوره بارداری افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه در بارداردای باید از انواع میوه ها میان وعده ها استفاده شود گفت: همراه وعده غذایی نیز از انواع سبزیجات رنگارنگ استفاده شود .
این کارشناس تغذیه به مادران باردارتوصیه کرد و گفت: استفاده از مغز های خام، میوه های خشک، آبمیوه های طبیعی، شربت عسل و جوانه های تازه نیز برای مادر بار دار مفید است.
به گفته فیروز کوهی غذا های کنسروی، تنقلات کم ارزش، مواد حاوی کافیین، چربی ها و سرخ کردنی ها در طی بارداری باید محدود شود.
وی در خصوص استفاده از مکمل ها در بارداری گفت: قرص آهن از هفته 16 بارداری تا 3 ماه پس از زایمان روز یک عدد بعداز غذا مصرف و همچنین کپسول یا قرص مولتی ویتامین از هفته 16 بارداری تا 3 ماه پس از زایمان روزی یک عدد باید استفاده شود.
به گفته فیروز کوهی سقط جنین، ناهنجاریهای مادرزادی، کم هوشی، اختلال در رشد جنین، پوکی استخوان، کم خونی و درد های عضلاتی و استخوانی از مشکلات تغدیه ای نادرست است که بر مادر باردار اتفاق می افتد.
وی گفت: مادر باردار باید روازانه متوسط 30 تا 60 دقیقه تحرک و فعالیت نرمشی هوازی داشته باشد در حدی که حین ورزش بتواند به راحتی صبحت کند.
وی از مادران بار دار خواست جهت دریافت خدمات سلامت دوران بارداری به مراکز خدمات جامع و پایگاههای سلامت مراجعه نمایند.