محققان معتقدند، پیروی از یک رژیم غذایی با محدودیتهای خاص غذایی میتواند پیامدهای اجتماعی برای افراد داشته باشد.
به گزارش ساینسنیوز، در حال حاضر، محدودیتهای غذایی افزایش یافته و بسیاری از افراد، تمایل به رژیم غذایی خاص مانند گیاه خواری، رژیم بدون گلوتن(پروتئینی در گندم)، بدون سویا و یا موارد دیگر دارند.
پیروی از رژیمهای غذایی به دلایل مختلفی انجام میشود و برخی از این رژیمها آلرژی غذایی ایجاد میکنند.
محققان اظهار کردند: آلرژی غذایی در ایالات متحده از سال 2007 تا سال 2016 ، افزایش 377 درصدی داشته وعاملی برای دوری از برخی از رژیمهای غذایی شده است.
نتایج این بررسی نشان داد که پیروی از چنین رژیمهایی میتواند نتیجه ناخواسته افزایش احساس تنهایی و انزوای اجتماعی ایجاد کند.
محققان گفتند:" غذاخوردن فعالیتی اجتماعی است، زیرا افراد در این فعالیت جمعآوری، آمادهسازی و خوردن غذا را به صورت اجتماعی انجام میدهند."
محققان در ادامه افزودند: افرادی که محدودیت غذایی دارند در موقعیتهایی قرار میگیرند که قادر به خوردن آنچه دیگران میخورند، نیستند و بیشتر وعدههای غذایی گروهی برای آنها نوعی محرومیت در برقراری ارتباط با دیگران است. با گذشت زمان، این مسأله منجر به تنهایی مزمن آنان خواهد شد.
از آنجا که پیروی از رژیمهای غذایی خاص در حال افزایش است پس باید به عواقب آن نیز توجه کرد.
نتایج این تحقیق در مجله Personality and Social Psychology منتشرشده است.