انار، میوهای که نام یاقوت سرخ را به یدک میکشد و برخی میگویند قدمت آن، به ۴ هزار سال قبل باز میگردد!
انار ترش طبعی سر و خشک و انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامینهایی مانند A، E، C و اسید فولیک است و براساس بررسیهای انجام شده، خاصیت آنتی اکسیدانی انار ۳ برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکتها در عروق خونی جلوگیری میکند.
مصرف انار سبب تصفیه خون و دفع سموم بدن میشود، همچنین این میوه با از بین بردن اسیدهای چرب نقش موثری در کاهش چربیهای اطراف شکم دارد.
مصرف این میوه برای افرادی که دچار خارش بدن هستند و طبع گرمی دارند توصیه میشود، همچنین رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است.
مصرف انار در دوران بارداری سبب زیبایی چهره نوزاد میشود و مصرف رب انار نیز از ویار حاملگی جلوگیری میکند. استفاده از آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین میشود.
مصرف انار همراه با گلپر از ایجاد دل درد جلوگیری میکند و از طرفی سبب جذب بهتر آن میشود و بهترین زمان مصرف این میوه صبح ناشتا همراه با مقداری گلپر است.
اما آب انار نیز حاوی ترکیباتی مانند کلاژن و الاستین است بنابراین مصرف آن نقش چشمگیری در از بین بردن ترکهای پوستی دارد و سبب حفظ جوانی و شادابی پوست میشود.
مبتلایان به زخم معده باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند، زیرا استفاده از این میوه سبب تشدید زخم معده میشود.
استفاده از انار شیرین در افراد سردمزاج توصیه میشود همچنین این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کند.
مصرف بیش از حد انار و رب انار سبب یبوست میشود بنابراین مصرف انار همراه با هستههای آن در مبتلایان به اسهال مفید است همچنین زیاده روی در مصرف انار ترش سبب کاهش هورمونهای مردانه میشود.