محقق این تحقیق جانا ویلسون از دانشگاه تاسمانی استرالیا، اظهار کرد: اختلالات روحی مانند افسردگی میتواند تأثیر زیادی بر افراد، دوستان، خانواده و همچنین جامعه داشته باشد.
به گزارش سایکولوژی نیوز، وی گفت:" رژیم غذایی سالم با ریسک کمتر ابتلا به افسردگی همراه است و هدف ما در این تحقیق درک تأثیر وعده صبحانه بر ابتلا به مشکلات روحی ازجمله افسردگی بود."
محققان اطلاعات تحقیقات سلامت بزرگسالان (CDAH) را که در سال 1985، 7 تا 15 ساله بودند را تجزیهوتحلیل کردند.
در این تحقیق بیش از 1000 شرکتکننده در مورد رژیم غذایی خود توضیح دادند و این گروه ازنظر اختلالات روحی نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند.
محققان دریافتند افرادی که وعده صبحانه را نادیده گرفته یا آن را تاخیر انداخته بودند، در مقایسه با افراد با برنامه غذایی معمول بیشتر دچار اختلال روحی میشوند.
ویلسون گفت: نتایج این تحقیق نشان داد وعدههای غذایی ما مانند آنچه باید بخوریم در سلامت روحی و جسمی ما نقش دارند و علت آن نیز تأثیرات هورمونی و شبانهروزی صرف مواد غذایی در یکزمان خاص است، البته این تأثیر بر افراد سحرخیز و شبزندهدار نیز مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: این تحقیق نیز مانند دیگر تحقیقات محدودیتهایی دارد و مشخص نیست حذف صبحانه خطر بروز اختلالات خلقی را افزایش میدهد یا اینکه اختلالات خلقی موجب حذف وعده صبحانه میشوند.
محققان توضیح دادند: این روابط ممکن است دوطرفه باشند و علت آن وجود برخی الگوهای غذایی به دلیل ویژگیهای کرونوتایپ(عادات زمانی خواب) بر فرد باشد.
وی در ادامه افزود: مطالعات آینده ما مربوط به کرونوتایپ و تعیین تأثیر صرف وعدههای غذایی روزانه بر اختلالات روحی خواهد بود.
نتایج این تحقیق در نشریه Psychological Medicine منتشرشده است.