کد خبر: ۶۵۷۰۷
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۶ - ۱۷:۵۳

تلاش یونیسف برای جلوگیری از قاچاق كودكان در خاورمیانه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- نماینده یونیسف در ایران گفت: «صندوق كودكان ملل متحد (سازمان ملل) بزودی پروژه‌ای منطقه‌ای را در مورد جلوگیری از قاچاق كودكان در خاورمیانه آغاز می‌كند، چراكه توقف چرخه قاچاق در منطقه خاورمیانه نیاز به همكاری‌های منطقه‌ای دارد».

به گزارش آفتاب، «كریستین سالازار فولكمن» صبح امروز (یکشنبه) در نشستی خبری كه به مناسبت روز جهانی كودك در محل خانه هنرمندان برگزار شد، اظهار داشت: «تهیه طرحی عملی علیه كودك آزاری در ایران قدمی مهم و رو به جلو خواهد بود كه تفاوت‌های اساسی در زندگی بسیاری از كودكان ایجاد می‌كند».

وی افزود: «این طرح نقطه عطفی در مبارزه با كودك‌آزاری است و لازمه چنین امری حمایت كامل جامعه مدنی، رسانه‌ها، والدین، معلمان و سایر افراد مرتبط با كودكان است».

نماینده یونیسف در ایران خاطرنشان كرد: «با به پایان رسیدن نهضت پنج ساله جهانی یونیسف به نام «جهانی شایسته كودكان» امسال روز كودك در ایران با شعار «جهانی شایسته كودكان، جهانی بدون خشونت» جشن گرفته می‌شود. همچنین برخی از طر‌ح‌های این برنامه شامل ایجاد خطوط یاری كودك، ایجاد قوانین و دستورالعمل‌های رفتاری برای سرپرستان كودك و آموزش كارمندان مرتبط دولتی برای تشخیص زودهنگام كودك آزاری و اطلاع‌رسانی در این زمینه‌ها می‌شود».

وی ادامه داد: «یونیسف ایران با همكاری برخی از علمای شیعه كتابچه‌ای را با محوریت دیدگاه‌های این علما درباره رفتار با كودك و روش‌های تربیت بدون خشونت تهیه و چاپ كرده است كه در روزهای اخیر در قالب یك بسته آموزشی كامل‌تر برای بیش از 300 سازمان دولتی و غیردولتی، مدارس و رسانه‌ها ارسال شده ‌است».

سالازار فولكمن با بیان این كه «هیچ كشوری نیست كه خشونت علیه كودكان در آن دیده نشود»، گفت: «هیچ آمار بین‌المللی كه بتوان كشورها را در زمینه خشونت علیه كودكان مقایسه كرد، وجود ندارد، اما الگوی یكسانی در این زمینه در همه كشورها در مورد دختران و پسران به طور متفاوت وجود دارد».

وی ادامه داد: «پسران در سنین یك تا شش سال بیشتر مورد تنبیه جسمی و بدنی قرار می‌گیرند، اما در سنین نوجوانی این تنبیه‌ها كاهش می‌یابد، در مورد دختران نیز عكس این وضعیت صادق است، دختران در خردسالی با عطوفت خانواده رو‌به‌رو هستند، اما در نوجوانی بیشتر مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند».

نماینده یونیسف در ایران با اشاره به مطالعات محدود صورت گرفته در ایران در مورد كودك آزاری و خشونت علیه آن‌ها، گفت: «تحقیقات منطقه‌ای و محدودی با كمك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ایران در مورد كودك آزاری انجام شده و طبق این تحقیقات 31 درصد كودكان یك تا سه سال ، 21 درصد كودكان شش تا 10 سال و 9 درصد كودكان 12 تا 18 سال مورد آزار و خشونت قرار می‌گیرند».

وی هفته جهانی كودك و برنامه‌های آن را «فرصتی برای آگاهی عمومی مردم در برابر پدیده كودك آزاری خواند» و گفت: «برای ترغیب خانواده‌ها به رفتار بهتر با كودكان، باید فهم و آگاهی آن‌ها را با آموزش و مهربانی بیشتر كنیم».

سالازار خاطر نشان كرد: «تمامی تحقیقاتی علمی نشان می‌دهد كه تنبیه بدنی و خشونت به نفع كودك نیست، چراكه این برخوردها عزت نفس را كاهش می دهد، كاركرد كودك در مدرسه را تضعیف و رفتار خشن و اشتباه را در سنین بالاتر در كودك نهادینه می‌كند».

وی تصریح كرد: «هیچ برنامه‌ای را برای حمایت از كودكان كار با دولت ایران نداریم، اما پیش از این برنامه‌هایی را در مورد كودكان خیابانی و آموزش این كودكان كه در خانواده‌های محروم و دور افتاده هستند، داشته‌ایم».

نماینده یونیسف در ایران تاكید كرد: «در حال حاضر مهم‌ترین نگرانی یونیسف درباره وضعیت كودكان پناهنده افغان در ایران مربوط به كسانی است كه اقامتشان ثبت نشده و به صورت غیر مجاز در ایران زندگی می‌كنند، بدون هویت هستند و گاهی هم در خانه مورد آزار و خشونت قرار می‌گیرند».

وی گفت: «از نظر یونیسف كودكان پناهنده افغان به مراتب آسیب پذیرتر از كودكان كار و خشونت در ایران هستند و ما به دنبال راه‌هایی برای آموزش آن‌ها هستیم، چرا كه بسیاری از این كودكان هیچ دسترسی به امكانات آموزشی ندارند. در حال حاضر نیز مذاكراتی را با مسوولان دولتی در این زمینه آغاز كرده‌ایم، اما جزییات آن را فعلا اعلام نمی‌كنم».

سالازار در ادامه این نشست با اشاره به برنامه‌های یونیسف برای آموزش دختران در مناطق محروم استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی، گفت: «بر اساس آمارهای رسمی دولت ایران، كمتر از 47 درصد از دختران در سن تحصیل ابتدایی استان سیستان و بلوچستان در این مقطع، ثبت‌نام كرده‌اند، البته آمارهای این استان قابل مقایسه با آمار ثبت‌نام دختران در همین مقطع در كل كشور نیست».

وی گفت: «یونیسف ایجاد مدارس نوآورانه‌ای را در این روستاها و مناطق محروم برای آموزش دختران آغاز كرده است و در این مدارس از مشاركت مقامات محلی و والدین همراه با روش‌های خاص تدریس استفاده می‌شود، چرا كه تحقیقات نشان داده در صورتی كه فضای مدرسه مطابق با ویژگی‌های فرهنگی آن منطقه باشد، دختران تا دو برابر به آموزش توجه بیشتری نشان می‌دهند».

نماینده یونیسف در ایران اظهار امیدواری كرد: «این برنامه پنج ساله آموزش ظرف دو سال آینده محقق شود و سطح آموزش دختران این مناطق به سطح ملی كل كشور برسد».

وی همچنین درباره اقدامات صورت گرفته برای كودكان مجرم و همكاری با مقامات انتظامی و قضایی ایران توضیح داد: «بیش از 10 سال است كه یونیسف آموزش تعدادی از قضات و نمایندگان نیروی انتظامی را در دستور كار قرار داده است. در عین حال یونیسف كمك‌های فنی و حقوقی را برای توجه بیشتر قوه قضاییه در زمینه اصلاح قوانین و در همین راستا مذاكراتی را با سازمان كشوری زندان‌ها برای بهتر شدن قوانین در كانون اصلاح و تربیت داشته و نتایج قابل توجهی هم كسب كرده‌ایم».

سالازار به قانون ایجاد دادگاه‌های اطفال كه در حال حاضر لایحه آن در مجلس شورای اسلامی منتظر بررسی است، اشاره كرد و گفت: «با تصویب این قانون بسیاری از مشكلات این كودكان مجرم حل می‌شود و تغییراتی مثبت به نفع آن‌ها اتفاق می افتد. دیدگاه یونیسف در مورد كانون‌های اصلاح و تربیت این است كه این كودكان و نوجوانان با حضور در این مراكز آموزش‌های بد و غیراخلاقی می‌بینند، چرا كه این كودكان به دلیل جرایمی كوچك در زندان هستند و نیاز به حمایت زیادی دارند».

وی همچنین درباره سن كار برای كودكان خاطرنشان كرد: «یونیسف درباره سن كار توابع قوانین سازمان بین‌المللی كار (ILO) است. در این قانون كودكان در سنین 15 تا 18 سالگی مجاز به كارهای سبكی كه جنبه آموزشی دارد، هستند و نباید به كارهای خطرناك گماشته شوند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۲:۱۷ - ۱۳۸۶/۱۱/۲۷
0
0
سايت عالي و پر محتوا
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین