فلفل سیاه، سفید، قرمز و سبز، همه از یک گیاه تهیه میشوند. رنگ فلفل به زمان برداشت و شیوه عمل آوردن آن بستگی دارد.
فلفل فواید زیادی دارد و استفاده کردن از فلفل سیستم هاضمه را تقویت میکند و به گردش خون سرعت میبخشد.
سالها پیش فلفل برای اروپاییان ادویهای کمیاب و باارزش بود که آن را تنها در کشورهای دوردست میتوانستند به دست بیاورند. البته هنوز هم فلفل از همین کشورها به اروپا صادر میشود، اما دیگر نهتنها ادویهای نادر نیست بلکه یکی از نامآشناترین و پرطرفدارترین ادویهها است که میتوان آن را تقریبا روی هر میزی کنار نمک یافت.
«گرهارد وبر» از انجمن تخصصی صنعت ادویه در شهر بن آلمان میگوید: «خاستگاه فلفل از منطقه گرمسیر و مرطوب آسیا است. گیاه فلفل سالها پیش در منطقه "مالابار" در جنوب هند کشت میشده است.»
خواص فلفل
فلفل پرزهای چشایی را تحریک میکند و پیامی به معده میفرستد که باعث ایجاد شدن ترشح اسید هیدروکلوریک و در نهایت هضم بهتر غذا میشود. اسید هیدروکلوریک برای هضم پروتئینها و دیگر مواد غذایی در معده ضروری است. هنگامیکه مقدار اسید هیدروکلوریک بدن کافی نباشد، غذا به مدت طولانی در معده باقی میماند که منجر به سوءهاضمه میشود. بهعلاوه، فلفل تعرق و ادرار را بیشتر میکند. فلفل همچنین اثرات مفید آنتیاکسیدان و آنتیباکتریال مؤثر را در خود دارد.
فلفل سفید
این نوع از فلفل، زمانی به دست میآید که پوست بیرونی دانهها بر اثر تابش نور خورشید خشک و باز شود. دانههای سفید درون این پوستها، فلفل سفید است. فلفل سفید، عطر و طعم ماندگاری ندارد و پس از گذشت مدت زمانی به سرعت رایحه آن از بین میرود. به دلیل رنگ سفید این فلفل، بهتر است در غذاهایی از آن استفاده کنید که بخواهید رنگ یکدستی داشته باشند و دانههای فلفل در آن مشخص نباشند؛ مانند تهیه سس سفید و یا پوره سیبزمینی.
فلفل سیاه
فراوانترین نوع از فلفل که بسیار در دسترس است، فلفل سیاه است. این فلفل به طور طبیعی از لایه بیرونی که توسط تابش نور خورشید به رنگ سیاه در آمده، به دست میآید.
عطر آن بسیار بیشتر از فلفل سفید است. همینطور ترکیب اجزای درون آن فایدههای زیادی برای سلامتی دارد. فلفل سیاه میتواند در مدتزمان طولانیتری تازه بماند، بدون اینکه از خاصیت و عطر و طعم آن ذرهای کم بشود. استفاده از فلفل سیاه بهجای سفید در وعدههای غذایی، به دلیل برتری عطر و ماندگاری بیشتر، رایجتر است.
فلفل قرمز
فرآیند ساخته شدن فلفل قرمز با دو گونه قبلی به کلی تفاوت دارد. این فلفل از ماده Capsicum موجود در فلفلهای چیلی به دست میآید.
مواد موجود در فلفلهای سفید و سیاه از نوع ماده Piperine است. در فلفل قرمز، این ماده متفاوت بوده و در واقع Capsicum است.
هر ۳ نوع فلفل میتوانند هم در خواص دارویی مفید باشند و هم در طعمبخشی به غذاها، اما فلفل قرمز در بحث آنتیاکسیدانها و اثرات مفیدی که بر روی سلامتی بدن دارد، بسیار قدرتمندتر از دیگر انواع آن است. همچنین فلفل قرمز بسیار تندتر است و طبیعت گرم آن نیز بسیار بیشتر است.
خاصیتهای فلفل دلمهای
۱. سیلیکون بالای آن ناخنها و مو را تقویت میکند
۲. افزایش رشد مو
۳. تقویت فولیکلول مو
۴. برای بالا بردن رشد مو برای سلامتی
۵. مبارزه با آسیب اکسیداتیو
۶. جوانسازی و سلامت پوست
۷. درمان زونا و قارچ پا
۸. کاهش علائم سالمندی
۹. پاکسازی پوست
۱۰. برای مفید برای چشمها
۱۱. کالری زیادی میسوزاند
۱۲. مبارزه با سرطان
۱۳. فواید قلبی و عروقی
۱۴. حمایت از سیستم ایمنی
۱۵. منبع بزرگ ویتامین ب ۶ و منیزیم
۱۶. درمان کمخونی
۱۷. فواید کپسایسین
۱۸. ویژگیهای سمزدایی