در یک پروژه تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه اراک و دانشگاه فلوریدا در آمریکا، خصوصیات آنتیاکسیدانی پوست و آب میوه انار شناسایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر علی خدیوی عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک و محقق این طرح پژوهشی در خصوص این طرح اظهار کرد: پس از انجام پژوهشهای مختلف بر روی میوه انار، نتایج نشان داد که فعالیتهای آنتیاکسیدانی پوست انارهای با پوست قرمز بیشتر از آب آنهاست بنابراین ترکیبات مفید مستخرج پوست انار که به عنوان ضایعات کشاورزی دور ریخته میشود، میتواند به عنوان مواد افزودنی برای بسیاری از محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده شود.
وی افزود: آنتی اکسیدانها از عوامل مهم تغذیهای هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ما دارند. این مواد رادیکالهای آزادی را که ناشی از مصرف انرژی است از بدن پاک میکنند، اگر رادیکالهای آزاد در بدن باقی بمانند میتوانند به جدار سلولها آسیب برسانند و باعث مرگ سلولی شوند.
عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک تصریح کرد: آنتی اکسیدانها محیط را از سمومی که ناشی از مصرف انرژی در سلولهاست پاک میکنند، انار سرشار از آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است که برای مقابله با سرطان فوقالعاده عمل میکنند و همچنین این میوه خوش آب و رنگ میتواند جلوی پیشرفت سرطان را نیز بگیرد.
خدیوی درخصوص چگونگی بهره گیری از خاصیت آنتی اکسیدانی پوست انار در صنایع دارویی و بهداشتی اضافه کرد: آنتی اکسیدانها ضدچروک بوده و مهمترین آنتی اکسیدانهای تغذیهای ویتامین های E و C هستند.
وی با اشاره به اینکه از عصاره انار میتوان در تولید شامپوها، کرم و نرم کننده های مو استفاده کرد، ادامه داد: ویتامین C موجود در پوست انار به مقدار قابل توجهی بوده و این ویتامین نقش موثری در ساخت کلاژن پوست بدن دارد و خاصیت ارتجاعی آن را بالا میبرد، آنتی اکسیدانهای مهم دیگر در پوست میوه انار شامل پلی فنولها و آنتوسیانین ها هستند.
گفتنی است، نتایج این مطالعه در یک مجله معتبر Q۱-JCR به نام Food Chemistry با ضریب تاثیر ۶.۶ به چاپ رسیده است.