افراد میتوانند از شیره انگور درفصل زمستان برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده کنند. مواد مغذی در شیره انگور به وفور یافت میشود، اما بسیار پرکالری است. با توجه به این که مواد مغذی زیادی دارد بنابراین میتواند انرژی زا هم باشد و ویتامینهای از دست رفته را جبران کند. با این حال مصرف شیره انگور برای تمامی افراد توصیه نمیشود و ممکن است مصرف آن برای برخی از افراد مضر باشد.
شیره انگور غنی ازمواد مغذی مانند منیزیم، فسفر، آهن و مقداری کلسیم مواد معدنی بوده و با وجود این فواید در شیره انگور یک وعده غذایی خوبی برای جوانان و کودکان به حساب میآید. از آن جایی که کودکان و نوجوانان برای رشد نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند، مصرف شیره انگور برای آنها میتواند علاوه بر تامین کالری، برخی مواد مورد نیاز بدن آنها برای رشد را فراهم کند.
سطح کالری شیره انگور بسیار بالا است به همین دلیل افرادی که در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی دچار ضعف میشوند، میتوانند شیره انگورمصرف کنند. یکی دیگر از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی گلو است که به افرادی که در زمستان سرفه میکنند، گفته میشود که آن را با آب ترکیب و غرغره کنند.
شیره انگور موجب افزایش حجم عضلات شده و چربی ایجاد نمیکند. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد به کسانی که کارهای سنگین انجام میدهند یا ورزشکار هستند، توصیه میشود. یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، میتوان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.
یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق میشوند و به دنبال آن سرفه میکنند، توصیه میشود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند. علاوه براین موارد میتواند به درمان صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط کمک شایانی کند.
البته باید دقت شود تمام افراد نمیتوانند ازشیره انگور استفاده کنند، زیرا ممکن است عواقب و تاثیرات ناگواری برای افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، داشته باشد.