کد خبر: ۷۰۶۱
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۸۴ - ۱۵:۱۸

مخالفت آمریکا با پیش نویس اصلاح ساختار شورای امنیت

آفتاب‌‌نیوز : برزيل، آلمان، ژاپن و هند پيشنهاد کرده اند که ده عضو به پانزده عضو فعلی شورای امنيت افزوده شود که از آن ميان شش کشور، از جمله چهار کشور پيشنهاد دهنده، اعضای دائمی خواهند بود.

اما مقامات واشنگتن می گويند نظريات ١٩١ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل در اين مورد چنان پراکنده است که رای گيری در اين زمينه را غير ممکن می کند.

شيرين طاهر-خلی، مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمريکا خطاب به نمايندگان مجمع عمومی سامان ملل گفت: "ما از شما می خواهيم که با اين قطعنامه مخالفت کنيد."

وی افزود: "ما آماده ايم که با شما برای توسعه عضويت شورای امنيت همکاری کنيم اما فقط در صورتی که اين کار به درستی و در زمان مناسب صورت گيرد."
هنوز زمانی برای رأی گيری در مورد طرح پيشنهادی گروه چهار (G4) تعيين نشده است.

مذاکراتی که از روز دوشنبه در اين زمينه آغاز شده نشان می دهد اکثريت اعضای مجمع عمومی با اين طرح موافقند اما تعداد آنها به دو سوم اعضا - حد نصاب لازم برای تصويب آن - نمی رسد.

اجرای اين قطعنامه در عين حال به موافقت اعضای دائمی شورای امنيت هم نياز دارد.
در حال حاضر ايالات متحده، بريتانيا، فرانسه، روسيه و چين پنج عضو دائمی شورای امنيت با حق وتو هستند و ده عضو ديگر اين شورا از ميان ساير کشورهای عضو سازمان ملل و برای دوره های دو ساله به عضويت شورا انتخاب می شوند.

رونالدو موتا ساردنبرگ، نماينده برزيل در سازمان ملل گفته است شورا بايد متعادل تر شود.
به گفته او روابط قدرت در جهان با سال ١٩٤٥، زمان تأسيس سازمان ملل متحد، تفاوت پيدا کرده است.

اما مخالفان قطعنامه پيشنهادی می گويند گروه چهار در واقع به دنبال کسب قدرت برای خودشان هستند.

تغيير در شورای امنيت به موافقت اعضای دائمی اين شورا بستگی دارد.
منير اکرم، نماينده پاکستان در سازمان ملل می گويد: "قدرت طلب ها و جويندگان امتيازهای ويژه نقاب رهبری ضعفا و محرومين را به چهره زده اند."
پاکستان از طرح ديگری حمايت می کند که خواستار افزايش ده عضو غير دائمی منتخب به شورای امنيت است.

گروه وحدت آفريقا خواستار اضافه شدن شش عضو دائمی با حق وتوست. گروه چهار در قطعنامه پيشنهادی اين بخش از خواسته اش را کنار گذاشته است.
واشنگتن طرفدار افزودن دو عضو دائمی تازه ، از جمله ژاپن، به شورای امنيت است. 
کوفی عنان، دبيرکل سازمان ملل، مايل است پيش از اجلاس سران کشورهای عضو مجمع عمومی در ماه سپتامبر مسأله گسترش شورای امنيت به نتيجه رسيده باشد. 

  عنان در ماه مارس طرحی برای تغييرات بنيادی در عملکرد سازمان ملل ارائه داد که به گفته وی برای مواجهه با "واقعيت های امروز" جهان ضروری است.

از جمله پيشنهادهای او يافتن تعريف واحدی برای تروريسم، تعيين ضوابط مداخله نظامی در کشورها، و ساده و کارآمد کردن دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل بود .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین