بررسی سیستماتیک ۱۷ مطالعه سرطان از سال ۱۹۶۶ تا ۲۰۲۰ مربوط به دادههای بیش از ۱۹,۵۰۰ بیمار سرطانی نشان میدهد بین مصرف قارچ و خطر ابتلاء به سرطان ارتباط وجود دارد.
قارچ سرشار از ویتامینها، مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. یافتههای تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان میدهد که این سوپرخوراکی همچنین میتواند به محافظت در مقابل سرطان کمک کند.
محققان دریافتند افرادی که هر نوع قارچ را در رژیم غذایی روزانه خود قرار میدهند، با خطر کمتر ابتلاء به سرطان مواجه هستند. طبق یافتهها، افرادی که روزانه ۱۸ گرم قارچ میخورند در مقایسه با افرادی که قارچ مصرف نمیکنند، ۴۵ درصد کمتر با خطر ابتلاء به سرطان روبرو هستند.
«جیبریل ام با»، سرپرت تیم تحقیق، در این باره میگوید: «قارچ دارای بیشترین منبع غذایی ارگوتیونئین است، که یک آنتی اکسیدان و محافظ سلولی بی نظیر و قوی محسوب میشود. تجمیع آنتیاکسیدانها در بدن ممکن است به محافظت در برابر استرس اکسایشی کمک کرده و خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.»
محققان با بررسی سرطانهای خاص، به قویترین ارتباطات با سرطان سینه اشاره کردند زیرا افرادی که به طور منظم قارچ میخورند، خطر سرطان سینه در آنها به طور قابل توجهی کمتر بود.
به طور کلی، این یافتهها شواهد مهمی در مورد اثرات محافظتی قارچ در برابر سرطان ارائه میدهد. محققان برای مشخص شدن بهتر مکانیسمهای موجود و سرطانهای خاص، بر مطالعات بیشتر در آینده تاکید دارند.