شاید بسیاری از ما دوست داشته باشیم روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز کنیم؛ اما آیا باید در طول روز نیز از خوردن چند فنجان دیگر نیز لذت برد؟ در حالی که ممکن است شما باید در خصوص افزایش مصرف کافئین تجدید نظر کنید، اما پژوهشگران میگویند فنجان یا فنجانهایی که از قهوه استفاده میکنید، میتواند به سلامت کبد شما کمک کند.
بر اساس اعلام پایگاه «کلینیک کلیولند» (از مشهورترین مراکزبیمارستانی آمریکا) قهوه خطر ابتلای شما به بیماری کبد چرب غیر الکلی و یا مشکلات سلامتی که بر اثر تجمع چربی اضافه در سلولهای کبد رخ میدهد را کاهش دهد. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف قهوه میتواند به افرادی که از قبل «سیروز کبدی»، هپاتیت C و یا بیماری کبد چرب غیر الکلی دارند، کمک کند.
به گزارش «healthdigest»، کلید این مسئله، نوشیدن حداقل سه فنجان قهوه بدون کافئین در روز است. بر اساس اعلام «کلیولند کلینیک» کارشناسان میگویند در صورتی که از مشکلات کبدی رنج میبرید، میتوانید میزان مصرف خود را تا شش فنجان در روز افزایش دهید؛ به شرطی که بتوانید مقدار کافئین را کنترل کنید. باید توجه داشت که مصرف قهوه زیاد میتواند سبب ایجاد حالت ناخوشایند، اضطراب و یا مشکلات خواب برای برخی گروههایی که حساسیت بیشتری به کافئین دارند، ایجاد کند.
سایر مزایای نوشیدن قهوه
اما فواید قهوه تنها به بهبود کبد خلاصه نمیشود. «انجمن قلب آمریکا» (American Heart Association) در یک پژوهش متوجه شده که نوشیدن منظم سه فنجام «قهوه سیاه» (بلک کافی) در روز ممکن است خطر حمله قلبی یا مغزی را تا یک سوم کاهش دهد. همچنین بر اساس اعلام پایگاه «Johns Hopkins Medicine)» وابسته به دانشگاه جانز هاپکینز، ارتباطاتی میان مصرف قهوه و کاهش خطر سرطان روده بزرگ، بیماری آلزایمر و پارکینسیون وجود دارد.
اما این بدان معنا نیست که شما اکنون به بیرون رفته و سه فنجان قهوه لاته و یا کاپوچینوی مورد علاقه خود را بخورید. پژوهشگران میگویند اگر قهوه بدون خامه و یا شیری کنندههای مصنوعی مصرف شود، بیشترین فواید سلامتی را به همراه خواهد داشت. اگر شما نمیتوانید خوردن قهوه سیاه را تحمل کنید، آن را با شیر و مقدار بسیار کمی شکر امتحان کنید.
اگرچه این تحقیقات بیانگر آن است که قهوه یک گزینه مناسب برای سلامت شما محسوب میشود؛ اما شما باید با دکتر خود نیز در خصوص مصرف کافئین بر سلامت شخصی تان گفتگو کنید؛ چرا که ممکن است رژیم غذایی شما متفاوت باشد.