کد خبر: ۷۱۲۱۶
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۷:۱۰
وحدت یکطرفه را قبول نداریم !

مواضع انتقادی ائتلاف‌ فراگیر‌ اصولگرایان، نسبت به جبهه متحد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مسئولان کمیته‌های مختلف ائتلاف فراگیر اصولگرایان، صبح امروز برای نخستین بار، با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ گفتند.

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، در این مراسم که علی دورانی دبیر اجرایی ائتلاف، حسین مظفر دبیر شورای ائتلاف، نفیسه فیاض‌بخش مسئول کمیته بانوان،‌ محمد خوش‌چهره مسئول کمیته اقتصادی و محمد میرمحمدی دبیر کمیته اجتماعی ائتلاف حضور داشتند، یکی از خبرنگاران درباره تفاوت‌های اصلی این ائتلاف با جبهه متحد اصولگرایان پرسید که به محور اصلی گفت‌وگوها میان اعضای ائتلاف و خبرنگاران در این نشست تبدیل شد.

حسین مظفر، دبیر شورای این ائتلاف، در پاسخ به این سوال تمایزهای اصلی ائتلاف فراگیر اصولگرایان را با جبهه متحد اصولگرایان برشمرد و گفت: «فراگیر بودن و محصور نبودن در قالب احزاب و تشکل‌های اصولگرا، بهره‌گیری از سلایق و ظرفیت‌های فراگیری، توجه به کارآمدی، توجه به مقبولیت مردمی و جامع‌تر کردن لیست معروف به اصولگرایان با رفع نواقص و اشکالاتی که در لیست‌های دیگر به چشم می‌خورد از مهمترین تفاوت‌های ما با گروه موسوم به 5+6 است».

همچنین محمد خوش‌چهره، مسئول کمیته اقتصادی ائتلاف فراگیر اصولگرایان نیز در پاسخ به همین سوال اظهار داشت: «واژه اصولگرایی با همان ادبیاتی که اشاره شد واژه وسیعی است که صرفا نمی‌توان آن را تابولی یک جریان خاص دانست».
وی افزود: «یکی از موارد مورد تاکید ما این است که دخالت دولت در انتخابات، اصلی مورد پذیرش اصولگرایی نیست. این دغدغه‌ که برخی دوستان ما در مورد دخالت‌های برخی دولت‌ها در انتخابات‌ها داشته‌اند، محوری اصلی برای شکل‌گیری ائتلاف فراگیر اصولگرایان بوده است».

میرمحمدی نیز درباره تمایزات ائتلاف فراگیر اصولگرایان با جبهه متحد گفت: «ما با جبهه متحد تمایز داریم نه تقابل و این به معنای تمایز از دولت است نه تقابل با دولت. غیردولتی بودن به این معناست که استقلال رای داشته باشیم و آرمان‌های امام و رهبر معظم انقلاب و اصول قانون اساسی را پیگیری کنیم».

وی اضافه کرد: «فراگیری، عدم وابستگی به یک جریان خاص، نقد منصفانه، همکاری سه قوه و داشتن تفکر نظام‌مند و سیستمی از وجوه بارز تفاوت ما با جبهه متحد اصولگرایان است. اگر تفکر سیستمی داشته باشیم، کارآمدی نظام را منحصر به کارآمدی یک قوه نخواهیم کرد و تاکید ما این است که کارآمدی نظام به کارآمدی هر سه قوه وابسته است».

میرمحمدی، مسئول کمیته اجتماعی ائتلاف فراگیر اصولگرایان اضافه کرد: «به عقیده، انجام کامل و شایسته وظایف و حقوق تقنینی و نظارتی مجلس کارآمدی کل نظام را در پی خواهد داشت؛‌ چراکه به فرموده امام راحل(ره) مجلس در رأس امور است».

مظفر، دبیر شورای ائتلاف هم در ادامه پاسخگویی به همین سوال اظهار داشت: «این‌که این ائتلاف را دربرابر دولت قرار می‌دهند، خبط فاحش است. فلسفه این ائتلاف این بود که تلاش کند مجلسی کارآمد و مقبول تشکیل شود. ما احساس می‌کنیم لیست‌هایی که ارائه شده نتوانسته پاسخگوی نیاز جامعه باشد و هدف ما تکمیل این نواقص است. نظام ما بر اساس تفکیک و استقلال نسبی قوا شکل گرفته و این استقلال هیچ مغایرتی با تعامل و همکاری قوا ندارد. سیاست ما حمایت منطقی از دولت و نقد مشفقانه و منصفانه است. موضع ما در برابر دولت نه کارشکنانه است و نه جایگاه مجلس را بی‌اعتبار می‌کند».

ائتلاف ما موقتی و انتخاباتی است

در ادامه خبرنگاری از لیست مورد نظر ائتلاف و همچنین ارتباط این ائتلاف با قالیباف پرسید که مظفر گفت: «ما فعلا 15 نفر از لیست‌مان قطعی است و بخشی از نمایندگان فعلی مجلس نیز در میان این 15 نفر دیده می‌شود، برخی هم از اعضای گروه‌ها و تشکل‌های اصولگرا هستند و تعدادی هم با لیست جبهه متحد اصولگرایی مشترک است».
وی تاکید کرد: «ما آمادگی کامل خود را برای پذیرش افرادی از لیست‌های مختلف اعلام می‌کنیم».

میرمحمدی نیز در پاسخ به این سوال اظهار داشت:‌ «ما در فراهم شدن این لیست زحمات بسیاری کشیده‌ایم و تلاش‌مان بر این بوده که لیست‌مان دارای کیفیت بالایی باشد و از کارآمدی، مقبولیت، اعتدال برخوردار بوده و از تندروی‌ها و افراط و تفریط‌ها پرهیز کنیم و بر همین اساس مورد استقبال نخبگان و افرا موثر جامعه بوده است».

مظفر نیز در این باره افزود: «تلاش شده لیستی ارائه شود که مقبول و کارآمد باشد و افرادی را معرفی کنیم که به طور طبیعی از سوی آحاد جامعه و نخبگان جامعه مورد استقبال و توجه قرار گیرد».

در ادامه مظفر در پاسخ به سوالی مبنی بر انتخاباتی بودن یا مداوم بودن این ائتلاف گفت: «ائتلاف ما فعلا برای مجلس هشتم شکل گرفته و یک ائتلاف موقتی است».

در عین حال، علی دورانی، دبیر اجرایی ائتلاف فراگیر اصولگرایان درباره این سوال اظهار داشت: «ائتلاف ما امروز شکل نگرفته و چندماهی است که در مناطق 22 گانه تهران کار و فعالیت خود را آغاز کرده است. ما در کل تهران ستادهای بسیار قوی داریم. اما تلاش‌مان بر این بوده که از ابتدا به مسائل سیاسی نپردازیم. ما به دنبال این نبودیم که فضای کشور را از مدت‌ها پیش انتخاباتی کنیم چرا که این کار را سم برای کشور می‌دانستیم. بر این اساس بهترن زمان را برای اعلام وجود رسمی در آستانه انتخابات می‌دانستیم».

در ادامه نیز خبرنگاری درباره چگونگی ارتباط ائتلاف فراگیر اصولگرایان با مجموعه‌های روحانی پرسید که میرمحمدی، مسئول کمیته اجتماعی این ائتلاف گفت: «جایگاه روحانیت پیشتازی است که همه گروه‌های اصولگرا باید به آن توجه کنند و روحانیت نباید دنباله‌روی جریان‌های سیاسی باشند. در عین حال ما در مجموعه‌مان روحانی هم داریم».

نفیسه فیاض بخش هم که مسئولیت کمیته بانوان ائتلاف فراگیر اصولگرایان برعهده دارد، در پاسخ به سوالی درباره سهم بانوان در این ائتلاف گفت: «زنان نیمی از جامعه ایران اسلامی را تشکیل می‌دهند و با لطف امام و عنایت خاص ایشان؛ تاکنون بهترین نقش‌ها را در مسیر انقلاب ایفا کرده‌اند. این می‌طلبد که در عرصه انتخابات مجلس هشتم هم بانوان حضور فعالی داشته باشند؛ بر این اساس ائتلاف از هم اکنون برنامه‌های کلان خود را در خصوص زنان آماده کرده است ولی در مورد مصادیق کاندیداهایمان هنوز قطعیت کامل نداریم با وجودی که همچنان در صددیم از تمام ظرفیت‌های موجود بانوان اندیشمند کشور استفاده کنیم».

یک جریان تکمیلی و ترمیمی هستیم

محمد خوش‌چهره نیز در پاسخ به سوالی مربوط به لیست مورد نظر این ائتلاف و تفاوت‌های آن با لیست جبهه متحد گفت: «لیست ما لیست تکمیلی است و ما در تقابل با جبهه متحد نیستیم بلکه مد نظرمان است که لیست جبهه متحد را تکمیل کنیم».

وی تاکید کرد: «حرف آخر را مردم می‌زنند، همه دلسوزان نظام در طیف‌های ارزشی و درون نظام بحث کارآیی و مقبولیت در دستور کارشان است».

خوش‌چهره افزود: «به نظر ما اقداماتی که می‌تواند یک لیست را ضعیف کند سهم‌خواهی‌ها و بدعت‌هاست. اینکه افرادی را انتخاب کنیم که به جای وکیل‌المله، وکیل‌الدوله باشند و این‌ها دغدغه‌هایی است که هیچ‌یک از نیروهای ارزشی نسبت به آن بی‌تفاوت نخواهند بود».

مسئول کمیته اقتصادی ائتلاف فراگیر اصولگرایان تصریح کرد: «نظرسنجی‌ها و مطالعات میدانی نشان می‌دهد که نظر مردم با آنچه امروز از سوی برخی جریان‌ها مطرح می‌شود مخالف است و بر این اساس ممکن است با بستن لیست‌هایی که پاسخگوی نیازهای ملت نیست، انتخابات به مرحله دوم کشیده شود و ما برای جلوگیری از این اتفاق خود را یک جریان تکمیلی و ترمیمی می‌دانیم و با این هدف به میدان آمده‌ایم».

انشعاب برای اقلیت به کار می‌رود نه ائتلاف فراگیر اصولگرایان

در بخش دیگری از این نشست خبری، خبرنگاری از اعضای ائتلاف سوال کرد که "فکر نمی‌کنید انشعاب از 6+5 اشتباهی خواهد بود به نفع اصلاح‌طلبان؟" که مظفر پاسخ داد: ‌«ما انشعاب نکرده‌ایم و تنها نظر و رأی‌مان را بیان کرده‌ایم. هر دو مجموعه اصولگرا هستیم ولی رقابت ما رقابتی درون‌تشکیلاتی است».

میرمحمدی نیز در پاسخ به این سوال گفت: «اصل اصولگرایی است که در درون خود اصلاح‌طلبی را نیز دارد. برای پاسخ به این سوال باید دید چه کسانی با سهم‌خواهی و باندبازی، اصولگرایی را در یک دایره تنگ محصور کرده‌اند. اگر در نتیجه عملکرد آقایان، افرادی با کیفیت و کارآمدی بالاتر وارد مجلس هشتم شدند ولی از مجموعه آن باند سهم‌خواه نبودند، کسانی باید خود را سرزنش کنند که در انتخاب خود کیفیت و کارآیی را در نظر نگرفتند».

وی که دبیر کل حزب تمدن اسلامی نیز هست، با اشاره به نامه خود به گروه 6+5 گفت: «آقایان پاسخ بدهند که شش نفر را چگونه انتخاب کردند و پنج ناظرشان نیز چگونه نظارت کردند»؟!

میرمحمدی تاکید کرد: «ما در درون اصولگرایی به گفتمان آزاد قائل هستیم و وحدت یکطرفه را قبول نداریم. وحدت در مبانی و روش‌ها ممکن است اما بستگی به عملکرد ما دارد ما هرگز با این‌ها مشترک نبوده‌ایم».

مظفر نیز در پاسخ به همین سوال اظهار داشت:‌ «انشعاب در ادبیات سیاسی به عمل گروهی گفته می‌شود که در اقلیت هستند اما ما اقلیت نیستیم. اظهار وجود اکثریت فراگیری که توانسته بخش عظیمی از اصولگرایان را نمایندگی کند بحث انشعاب درباره‌اش اصلا مطرح نیست».

در ادامه این نشست نیز، یکی دیگر از خبرنگاران نظر ائتلاف فراگیر اصولگرایان را درباره نوع رسیدگی شورای نگهبان به صلاحیت‌ کاندیداهای مجلس هشتم سوال کرد که مظفر گفت: «شورای محترم نگهبان با سعه صدر خوبی توانسته زمینه را برای رقابتی مناسب و سازنده فراهم کند. بر این اساس امیدواریم همه گروه‌ها و احزابی که دل در گرو نظام دارند، با حضور و نشاط فراگیر در این انتخابات، مصالح عمومی را در نظر بگیرند و جامعه را به سمت مشارکت سیاسی ترغیب کنند».

وی در پایان تصریح کرد: «ما معتقدیم که نباید مصالح عمومی قربانی مصالح فردی و گروهی شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۲
0
0
نه از اصولگراها چيزي نصيب ملت شد نه از اصلاح طلبان . از اين دو گروه سياسي مملكت و ساير اعضاب دراين مدت فقط و فقط گراني و تورم و بالا رفتن نرخ بيكاري و افت شديد ريال در كشور هاي حاشيه خليج فارس. با توجه به افزايش قيمت نفت انتظار اين بود كه ذخيره ارزي افزايش يابد ولي ..... از نمايندگان مجلس اينده انتظار داريم كه تورم را به يك رقمي كاهش دهند و حساب ذخيره ارزي افزايش يابد مثل معروف ( در هميشه روي يك پاشنه نمي چرخد) . به اميد خدا كه نمايندگان مجلس آتي افرادي واقع گرا باشند .......
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین