کد خبر: ۷۱۴۵۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو خراسان شمالی گفت: ظروف چینی از سالم ترین ظروف غذاخوری است.
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسن براتی زاده با اشاره به اینکه استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز، نگهداری و سرو مواد مواد غذایی، اهمیت ویژه ای به منظور حفظ سلامت و بهداشت در تغذیه دارد، گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) ظروف استیل از بهترین تجهیزات برای پخت و پز به شمار می آیند.

وی ادامه داد: اما توجه به این نکته ضروری است که غذاهای اسیدی و پرنمک را نباید برای مدت طولانی در این ظروف نگهداری کرد همچنین برای شست و شو نیز بهتر است از مواد سفیدکننده و سیم ظرفشویی استفاده نشود.

دکتر براتی زاده بیان کرد: به دلیل نچسب نبودن ظروف استیل بهتر است برای طبخ غذاهای آبدار مانند انواع خورشت ها، سوپ و آش از آن ها استفاده کرد.

وی درخصوص ظروف آلومینیومی یا رویی اظهار کرد: امروزه دیگر ظروف رویی در بازار وجود ندارد و آنچه که با نام ظروف رویی به فروش می رسد، همان ظروف آلومینیومی هستند که به دلیل آزاد کردن آلومینیوم در غذا و انتقال این یون به بدن انسان، استفاده از آن توصیه نمی شود.

دکتر براتی زاده گفت: متخصصان بر این باورند که استفاده از ظروف آلومینیومی در درازمدت سبب بروز مشکلاتی مثل کم خونی و آسیب سیستم عصبی بدن و همچنین افزایش احتمال بیماری آلزایمر می شود بنابراین بهتر است از ظروف آلومینیومی برای پخت غذاهایی با زمان پخت کمتر و غذاهایی که اسیدی و یا قلیایی و پر نمک نیستند،استفاده شود.

وی با بیان این که ظروف بلوری مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند و به راحتی آلوده نمی شوند، گفت: تفاوت ظروف بلور با ظروف پیرکس که در برابر حرارت مقاوم هستند در افزودن ماده ای با نام بوراکس به مواد اولیه آن است که سبب کاهش ضریب انبساط و در نتیجه مقاومت زیاد در برابر حرارت در این ظروف می شود.

دکتر براتی زاده ادامه داد: این خاصیت موجب می شود که ظروف پیرکس علاوه بر سرو غذا، در پخت و پز نیز مورد استفاده قرار گیرند اما بهتر است در معرض شوک حرارتی قرار نگیرند، یعنی بلافاصله سرد و یا گرم نشوند.

وی ظروف چینی را از سالم ترین ظروف غذاخوری دانست و افزود: درصورت شست و شو و نگهداری مناسب، بطوریکه جلای لعاب آنها از بین نرود زمان طولانی قابل استفاده هستند.

دکتر براتی زاده عنوان کرد: ظروف چینی در مقایسه با ظروف بلوری مقاومت حرارتی بالاتری دارند همچنین ظروف اوپال که در واقع ماده ای بین شیشه و چینی است در مقابل حرارت مقاوم هستند و می توان از آن ها در ماکروفر استفاده کرد.

وی سپس به ظروف ملامین اشاره و بیان کرد: ملامین تریمر (ملکول سه تایی) سیانامید است و در هنگام تهیه این ظروف امکان دارد مقداری از مواد اولیه که مونومرهای سمی هستند، در آن ها باقی مانده و به مرور وارد غذا شوند که برای سلامتی مضر می باشد.

دکتر براتی زاده خاطرنشان کرد: استفاده از ملامین های رنگی به دلیل انتقال رنگ به غذا و همچنین ماده ای که به عنوان براق کننده به این ظروف اضافه می شود، در صورت ایجاد ترک و یا خط و خش در سطوح خارجی این ظروف با وارد شدن به مواد غذایی به سلامت آسیب می زند بنابراین ترجیحا از این ظروف تنها برای مصرف خوراکی های سرد و در پیکنیک ها و مسافرت ها استفاده کنید.

بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
-
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
0
0
ظروف سفالی که درروستای مند گناباد ساخته میشود ازبهترین ظروف غذاخوری است که درطول 3هزارسال استفاده میشده وتاکنون استفاده میشود وباتوجه به اینکه کاملآ طبیعی است هیچ مشکلی برای سلامت انسان ندارد
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین