مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن، دندان نشان داده اند.
با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از ۱۲۶ گرم شکر روزانه مصرف میکنند.
این برابر با ۲۵.۲ قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از ۱۲ اونس نوشابه است.
ضررهایی که با خوردن نوشابه به خود میزنید
با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه مینوشند.
۲۱ خطر نوشابه را به اشتراک میگذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
متاسفانه مصرف نوشابههای گازدار بطور فزاینده در میان مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است.
ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف میکنند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک واقع تلخ در مورد نوشابهها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابههای گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریعتر جذب بدن میشود.
حال بپردازیم به عوارض و مضرات نوشابه
۱. نوشابه میتواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود:
در یک مطالعه ۱۱ ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین ۳، ۳۱۸ زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیهها را بالا میبرد.
۲. نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد:
میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس میشود و به طور بالقوه آن را ترک میکند و نمیتواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند.
نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵ % افزایش میدهد.
۳. قوطیهای نوشابه با بی پیای پوشیده میشود:
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای) است، که از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل، ارتباط دارد.
۴. نوشابه باعث خشکی بدن میشود:
کافئین ادرار اور است و تولید ادرار را بیشترمی کند و باعث میشود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلولهای بدن خشک میشوند، به سختی مواد مغذی را جذب میکنند و همچنین برای بدن دشوار میشود تا مواد زائد را از بین ببرند.
۵. نوشابه سرطان زاست، به همین سادگی
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است؛ رنگ قهوهای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است.
بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما درست شده است.
این واکنشهای شیمیایی منجر به شکل گیری ۲ - (۲ - MI) و ۴ (۴ - MI) میشوند که در مطالعات انجام شده توسط دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، یا سرطان خون، تیروئید در موشهای آزمایشگاهی میشود.
۶. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است:
رییس قلب، التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا میگوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
۷. نوشابه کالری زیادی دارد:
یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر ارزش غذایی است. متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن ۲۴۰ کالری در نوشابه ۲۰ اونسی لازم است.
۸. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد:
هر نوشابه یا نوشیدنیهای قندی که روزانه مصرف میشود احتمال چاقی را بیش از ۶۰ % را افزایش میدهد. نوشیدنیهای دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط هستند.
۹. نوشابه خطر بیماریهای قلبی در مردان را افزایش میدهد:
هر نوشابه که روزانه مصرف میشود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ % در مردان افزایش میدهد.
۱۰. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد:
آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان میدهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد.
سطح پ هاش در نوشابه میتواند ۲.۵ باشد
۱۱. نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است:
میانگین ۲۰ اونس نوشابه معادل با ۱۷ قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
۱۲. نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است:
در حالی که بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب میکنند.
قند مصنوعی به بیماریهای متعدد از جمله سرطان مرتبط هستند.
۱۳. نوشابه سطح کلسیم را کاهش میدهد:
نوشابهها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش میدهد.
پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه ۳ یا بیشتر نوشابه مینوشند، تقریبا ۴ درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین د را کنترل میکنند.
۱۴. نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر میدهد و مانع از کاهش وزن میشود:
هانس، مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم میتواند متابولیسم بدن انسان را تغییر دهد.
شرکت کنندگان روزانه ۱۴۰ گرم شکر مصرف میکنند (که کمتر از دو قوطی نوشابه است).
نتایج: متابولیسم آنها بعد از چهار هفته تغییر کرد و برای آنها سخت شد که چربی را بسوزانند و وزن کم کنند.
۱۵. نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب، سندروم متابولیک را افزایش میدهد:
راوی، نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد میگوید:"اگر بیشتر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه مینوشید، ممکن است ریسک توسعه عوامل خطر متابولیک برای بیماریهای قلبی را افزایش دهید.
۱۶. نوشابه رژیم کاهش وزن شما را مختل میکند:
مطالعه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس نشان داد هر چه رژیم غذایی بیشتر شامل نوشابه باشد ریسک اضافه وزن بیشتر میشود.
۱۷. خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد:
نوشابهها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
۱۸. نوشابهها حاوی مهار کنندههای قارچی هستند:
آنها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در تمام نوشابه های مورد استفاده قرار میگیرد.
این مواد شیمیایی توانایی آسیب شدید به دی انای در میتوکندری را دارند تا به طور کامل آن را غیر فعال کنند.
۱۹. نوشابهها باعث آسم میشود
نتیجهی تحقیقات ثابت کرده است مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم میشود.
۲۰. نوشابه با سردرد ارتباط دارد:
سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
۲۱. فشار خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است:
از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، فشار خون بالا میتواند از عواقب آن باشد.
همچنین شامل مقدار زیادی سدیم است، که میتواند سطح فشار خون را افزایش دهد.
تنها در یک قوطی، ۵۷ میلی گرم سدیم وجود دارد.