شاهپور علایی مقدم امروز در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی افزود: نخست اینکه گواهی سلامت توسط سازمان غذا و دارو برای محصولات صادراتی صادر شود، دوم؛ سامانهای راه اندازی شود که تمام فرایند تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده در آن ثبت شود و در حقیقت اطلاعات کاملی از تولید کنندگام و کارشان داشته باشیم. سوم؛ به تمام مراحل تولید توسط این سامانه نظارت وجود داشته باشد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه تاکید طرفهای روسی درباره برگشت خوردن فلفلهای صادراتی به نظارت دقیق بر بستر تولید است، گفت: روشهای نظارت در دنیا عوض شده و به جای اینکه سلامت خود محصول را در نظر بگیرند میخواهند بستری که محصول در آن پرورش یافته نظارت داشته باشند.
علایی مقدم تاکید کرد که از سال ۹۸ تاکنون به هر دلیل نتوانسته ایم سامانه مرتبط با آن را راه اندازی کنیم.
به گفته این مسئول به دلیل نبودن بانک اطلاعاتی دقیق از تولید کنندگان و زمین هایشان و نحوه توزیع محصولاتشان امکان نظارت دقیق بر آنها تاکنون وجود نداشته است.
وی گفت: به زودی سامانه سماک راه اندازی میشود و تولید کنندگان اطلاعت خود را آنجا ثبت خواهند کرد و بانک اطلاعاتی تولید کنندگان تکمیل خواهد شد.
اصلاح قانون حفط نباتات کلید خورد
علایی مقدم با بیان اینکه قانون حفط نباتات در کشور مربوط به سال ۱۳۴۶ است، گفت: بر اساس این قانون برای صادرات محصولات کشاورزی، گواهی بهداشتی که سازمان حفط نباتات صادر میکند کفایت میکند، اما اکنون قاعده کشورها تغییر کرده و آنها گواهی سلامت هم میخواهند که از این به بعد سازمان غذا و دارو باید این گواهی را صادر کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، بازتاب برگشت خوردن ۴ قلم محصول صادراتی کشاورزی از کشورهای روسیه، هند، ازبکستان و قطر در رسانهها و فضای مجازی را هجمه شدید خواند و از سلامت محصولات کشاورزی در ایران دفاع کرد.
علایی مقدم پایین بودن سرانه مصرف سم در کشور را دلیل سلامت محصولات کشاورزی عنوان کرد که در ایران ۴۰۰ گرم و در دنیا ۴ برابر این میزان به ازای هر فرد است.
امنیت دفاعی در گرو امنیت غذایی است
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در ادامه صحتها امنیت غذایی را لازمه امنیت دفاغی در کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت زمین و آب باید بهره وری آب و تولید کشاورزی افزایش یابد.
وی با انتقاد از این عملکردها افزود: بهره وری آب در دنیا ۹۲، اما در کشور ما ۷۰ درصد است، فاصله ۱۰ برابری بین عملکرد تولیدات کشاورزان معمولی و خبره وجود دارد و تولید به ازای یک متر مکعب در ایران ۹۰۰ گرم، اما در دنیا ۲.۵ کیلوگرم است.