مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی میشود. بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانمها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
اگر چه این روغنها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شدهاند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغنهای گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
توصیه میشود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی مصرف شود. چربیهای مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند میکند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظهای اسیدهای چرب غیر اشباع را که برای حفظ سلامت قلب ضروری است دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در بعضی از روغنهای مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده میشوند. مصرف روغنهای مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.