بهمن خدادادیان با اشاره به افزایش خرید آجیل در آستانه عید نوروز، گفت: بسیار مهم است که با توجه به خطرات مصرف آجیل کهنه، افراد حتما این خوراکی را از اماکن معتبر خریداری کنند.
وی افزود: آجیل کهنه حاوی کپک آسپرژیلوس است که این کپک سمی تولید می کند که برای سلامت افراد بسیار خطرناک است.
خدادادیان گفت: سم "آفلاتوکسین" تولید شده از کپک آجیل کهنه می تواند در بدن تجمع پیدا کرده و در درازمدت موجب ایجاد سرطان شود.
این کارشناس بهداشت محیط گفت: در همین راستا توصیه می شود افراد هنگام خرید آجیل دقت کرده و این خوراکی را حتما از اماکن معتبر خریداری کنند.
خدادادیان گفت: نکته مهم در خرید آجیل تازه بودن آن است که از روی رنگ و ظاهر آجیل به راحتی قابل تشخیص است.
وی افزود: آجیل تازه بوی کپک زدگی نداشته و در ظاهر آن هم شپشک مشاهده نمی شود.
این مسئول گفت: علاوه بر این، قیمت هم یکی از راه های تشخیص آجیل تازه از کهنه است، چرا که آجیل تازه را هرگز ارزان نمی فروشند.
وی افزود: برای تشخیص هرچه بهتر تازگی آجیل توصیه می شود افراد آجیل خام خریداری کنند که فاقد رنگ است و می توان به راحتی از روی ظاهرش تازگی آن را تشخیص داد.
خدادادیان گفت: علاوه بر این توصیه می شود افراد از خرید آجیلهای رنگی بطور جد خودداری کنند، چرا که در برخی موارد افراد سودجو از رنگ های شیمیایی برای رنگ کردن آنها استفاده می کنند.
این مسئول گفت: خرید آجیل خام از آن جهت که نمک کمتری هم در آنها استفاده شده، برای سلامت افراد بهتر است.
کهنه هم قبول بدید ما بخوریم سرطان بگیریم .
خوردن ومردن بهتراز نخوردن ومردن