نتایج بررسی ها روی تعدادی از زنان در سن یائسگی حاکی از آن است که مصرف روزانه آلو به دلیل دارا بودن مواد مغذی ممکن است برای سلامت استخوان مفید باشد و فاکتورهای التهابی که به بروز پوکی استخوان کمک می کند، کاهش دهد.
برآوردها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳.۶ میلیون فرد بالای ۵۰ سال در ایالات متحده به پوکی استخوان مبتلا می شوند. پوکی استخوان خطر شکستگی را به ویژه در افراد مسن افزایش می دهد. همچنین زنانی که یائسگی را تجربه می کنند سطوح پایین تری از استروژن در بدنشان وجود دارد که باعث افزایش التهاب در بدن می شود و می تواند به تحلیل رفتن استخوانها منجر شود.
تحقیقاتی که پیش از این انجام گرفته نشان می دهد عصارههای پلی فنول- ترکیبات گیاهی که به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند و التهاب را کاهش میدهند - در آلو خشک موجود است و باعث کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در نوعی از سلولهای استخوانی موسوم به استئوکلاست میشود.
در این مطالعه جدید متخصصان آمریکایی تاثیر مصرف آلو خشک را بر سلامت استخوانها پس از یائسگی بررسی کردند. زنان یائسه با میزان پایینی از تراکم استخوان که به عنوان پوکی استخوان تعریف می شود در سه گروه قرار گرفتند:
- یک گروه به مدت ۱۲ ماه روزانه ۵۰ گرم آلو (حدود شش آلو) مصرف کردند.
- یک گروه به مدت ۱۲ ماه روزانه ۱۰۰ گرم آلو (حدود ۱۲ آلو) مصرف کردند.
- گروه سوم آلو مصرف نکردند.
متخصصان نمونه های خون همه داوطلبان را قبل و بعد از آزمایش بررسی و مشاهده کردند که نشانگرهای التهابی در هر دو گروه مصرف کننده آلو در مقایسه با گروه کنترل کاهش قابل توجهی داشته است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: یافتههای ما نشان میدهد که مصرف ۶ تا ۱۲ عدد آلو خشک در روز ممکن است فاکتورهای التهابی را کاهش دهد در حالیکه این فاکتورهای التهابی میتوانند به تحلیل رفتن استخوانها در زنان یائسه منجر شود. بنابراین، آلو خشک ممکن است یک مداخله غذایی اثربخش برای جلوگیری از افزایش فاکتورهای التهابی باشد که اغلب به عنوان بخشی از روند پیری مشاهده می شود.