اگر چه ممکن است به نظر برسد که یک فنجان آب داغ و طعم گیاهی آن در نفخ معده موثر نیست و تنها میتواند معده شما را پر کند، اما در اینجا چند دمنوش را به شما معرفی خواهیم کرد که خواص آرام بخشی قوی دارند و میتوانند به نفخ شکم کمک و حتی آن را محدود کنند.
دمنوش ضد نفخ زنجبیل
زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی برای حالت تهوع است که براساس تحقیقات، مصرف ریزوم آن باعث کاهش علائم سوء هاضمه از جمله نفخ شکم میشود.
*هنگام تهیه دمنوش زنجبیل، بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنید تا از خواص ضدالتهاب آن بهرهمند شوید.
مواد لازم:
تکهای از زنجبیل تازه و خام
۲ فنجان آب
یک قاشق غذاخوری عسل
نصف یک عدد لیمو
طرز تهیه:
پوست زنجبیل را با پوست کن بگیرید و سپس آن را به صورت ورقههای نازکی برش دهید (اگر میخواهید دمنوشی قوی داشته باشید زنجبیل را رنده کنید). سپس آب را در قوری به جوش آورید و تکههای زنجبیل و لیمو را به آن اضافه کنید، قوری را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه کمی خنک شود و در نهایت با عسل شیرین کرده و میل کنید.
دمنوش بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی از خانواده نعناع میباشد و خاصیت تسکین دهندگی دارد یعنی به تسکین گاز، نفخ و سوهاضمه کمک میکند. در حقیقت، در یک مطالعه آزمایشی که در سال ۲۰۰۶ انجام شد، نشان داد که یک داروی گیاهی حاوی بادرنجبویه و چندین گیاه دیگر در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر موثر میباشد.
*همچنین دمنوش بادرنجبویه به عنوان خواب آور و تسکین اضطراب نیز مصرف میشود.
مواد لازم:
یک دوم فنجان برگهای بادرنجبویه
۲ فنجان آب
عسل و شکر به منظور طعم دهی
طرز تهیه:
آب را در یک قوری بجوشانید، برگهای بادرنجبویه را خرد کنید و درون قوری بریزید و درب آن را ببندید، به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید، در صورت لزوم دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل آن را شیرین کنید.
دمنوش بابونه
دمنوش بابونه به بهبود خواب کمک میکند، اما این دلیل نمیشود تا هر شب قبل از خواب آن را میل کنید! گلهای خشک بابونه حاوی تریپنوئیدها و فلاونوئید هامی باشد که خاصیت ضدالتهابی را به این گیاه بخشیده است. گل بابونه سلامت دستگاه گوارش را تقویت کرده و به طور سنتی برای درمان اختلالات دستگاه گوارش مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم:
۴ قاشق چای خوری گل بابونه خشک شده
۴ فنجان آب
عسل یا شکر برای طعم دهی
طرز تهیه:
ابتدا در یک قوری آب را به جوش آورید، سپس گلهای بابونه را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید و در نهایت مخلوط را از صافی رد کرده و برای شیرین شدن میتوانید از عسل یا شکر استفاده کنید.
دمنوش رازیانه
آنتی اکسیدانهای موجود در رازیانه به آن خاصیت دارویی داده و موجب خوش طعمی اش شده است. نفخ و گرفتگی با روغن گیاهی رازیانه مطابقت ندارد و باید از دانه آن دمنوشی خوش طعم و خوش مزه تهیه کنید.
مواد لازم:
یک قاشق چای خوری دانههای رازیانه
یک فنجان آب
عسل یا شکر به منظور طعم دهی
طرز تهیه:
ابتدا با استفاده از هاون یا گوشت کوب دانههای رازیانه را له کنید تا روغن آن استخراج شود و سپس دانههای له شده را با آب در یک قوری بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد و فراموش نکنید که درب قوری را ببندید و در نهایت از صافی رد کرده و در فنجانی ریخته و با عسل یا شکر آن را شیرین کرده و میل کنید.
دمنوش نعناع فلفلی
نعناع فلفلی دارای خاصیت تسکین دهندگی میباشد و گرفتگی و التهاب معده را کاهش میدهد. روغن منتول در نعناع به رفع نفخ شکم کمک کرده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشد.
مواد لازم:
یک مشت برگ نعناع فلفلی شسته شده
یک فنجان آب
عسل یا شکر به منظور طعم دهی
طرز تهیه:
ابتد آب را بجوشانید، سپس برگهای نعناع را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید، به مدت ۵ دقیقه صبر کرده و از صافی رد کنید و در صورت تمایل از برشی لیمو، عسل یا شکر استفاده کرده و میل کنید.
** تمامی این دمنوشها اثر ضد نفخ دارند و برای عموم قابل مصرف هستند، اما اگر شرایط جسمی خاصی دارید حتما قبل از مصرف باید با متخصص طب سنتی مشورت کنید. **