کمخونی (آنمی) بیماری بسیار شایع بوده که در آن تعداد گلبولهای قرمز کم یا سطح هموگلوبین خون پایین است؛ هموگلوبین مسئول حمل اکسیژن از ریهها به همه سلولهای بدن است.
مبتلایان به کمخونی معمولاً دچار علائمی مانند ضعف و خستگی زودرس میشوند، مصرف برخی میوهها نقش موثری در درمان کمخونی دارند، برای بررسی اینکه چه میوههایی میتوانند در رفع کمخونی موثر باشند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
نکتارهایی مفید برای مقابله با کمخونی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نکتار انگور، گلابی و زردآلو را برای مبتلایان به کمخونی مفید دانست و درباره طرز تهیه آن اظهار کرد: افراد دچار این عارضه باید یک لیوان حبه انگور، یک عدد گلابی متوسط، پنج عدد زردآلوی رسیده هسته جدا شده، یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب و چند تکه یخ را با هم در مخلوطکن بریزند تا این میوهها به خوبی با هم مخلوط شوند سپس این نکتار را جرعهجرعه میل کنند؛ مقدار مصرف نکتار انگور، گلابی و زردآلو روزانه ۲ تا سه لیوان است.
طرز تهیه نکتار انگور و گیلاس
وی درباره طرز تهیه نکتار انگور و گیلاس بیان کرد: افراد برای تهیه این نکتار باید یک لیوان حبه انگور، یک لیوان گیلاس هسته جدا شده، یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب و چند تکه یخ را با هم در مخلوطکن بریزند تا این میوهها به خوبی با هم مخلوط شوند؛ مبتلایان به کمخونی میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان نکتار انگور و گیلاس را میل کنند.
طرز تهیه نکتار انگور و آناناس
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص طرز تهیه نکتار انگور و آناناس افزود: افراد برای تهیه این نکتار باید یک لیوان حبه انگور، مقداری آناناس، یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب و چند تکه یخ را با هم در مخلوطکن بریزند تا این میوهها به خوبی با هم مخلوط شوند؛ مبتلایان به کمخونی میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان نکتار انگور و آناناس را میل کنند.
طرز تهیه نکتار سیب و انار
عظمایی درباره طرز تهیه نکتار سیب و انار تاکید کرد: افراد برای تهیه این نکتار باید یک عدد سیب، یک لیوان حبه انار، یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب و چند تکه یخ را با هم در مخلوطکن بریزند تا این میوهها به خوبی با هم مخلوط شوند؛ مبتلایان به کمخونی میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان نکتار سیب و انار را میل کنند.
طرز تهیه نکتار سیب و موز
وی در خصوص طرز تهیه نکتار سیب و موز یادآور شد: افراد برای تهیه این نکتار باید یک عدد سیب، یک عدد موز متوسط، یک قاشق غذاخوری آبلیمو ترش تازه، یک و نیم لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عسل و چند تکه یخ را با هم در مخلوطکن بریزند تا این میوهها به خوبی با هم مخلوط شوند سپس این نکتار را جرعهجرعه میل کنند؛ مقدار مصرف نکتار سیب و موز روزانه ۲ تا سه لیوان است.