بهترین نوع ترب، آن نوعی است که آبدار، نازک، تند، طویل و کمریشه باشد. این گیاه، لطیفکننده و تحلیلبرنده ورمها است و برای بواسیر، سل، سیاتیک، روماتیسم، سنگ مثانه و... مناسب محسوب میشود.
البته ترب باعث ایجاد باد زیادی در بدن میشود و در کسانی که معده مرطوبی دارند، مانع از هضم غذا میگردد. از امام حسین (ع) روایت است که «برگ آن پراکندهکننده باد، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بینبرنده بلغم است».
آشامیدن آب ترب پخته برای رفع سرفه مزمن و طولانی، و دفع اخلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای خناق مفید است. خوردن ۸ مثقال (تقریبا ۳۵ گرم) آب شاخه و برگ ترب با سکنجبین، برای خارج کردن سنگ مثانه موثر است. البته این ترکیب برای سر و دندان و چشم و گلو مضر به حساب میآید.
آب ترب سیاه نیز برای دفع اورات و سموم بدن بسیار مفید است. بیماران میتوانند از ترب برای جلوگیری از شکلگیری سنگ مثانه استفاده کنند. برای گرفتن آب ترب، آن را ورقهورقه کنید و روی هر ورق آن عسل بریزید، و شب تا صبح در صافی بگذارید تا آب آن در ظرف زیرین بچکد و کشیده شود.