اکنون گروهی تحقیقاتی از دانشگاه میجی در ژاپن و یک شرکت ژاپنی مواد غذایی و نوشیدنی راهی جدید برای افزایش شوری و حتی به طور بالقوه طعم غذاهای کم سدیم از طریق تحریک الکتریکی زبان با وسیلهای به شکل چاپستیک(چوب غذاخوری) یافتند.
این یافتهها میتواند به راههای سالمتری برای افراد منجر شود تا از طعم کامل غذاهای شور لذت ببرند؛ در حالی که همچنان به رژیمهای غذایی کم سدیم پایبند هستند.
یوشینوبو کاجی، محقق ارشد این مقاله در دانشگاه میجی ژاپن، گفت: بسیاری از افراد تقریبا ۲ برابر استاندارد توصیه شده سازمان بهداشت جهانی نمک مصرف میکنند. این استاندارد را نمیتوان با اندکی تلاش در کاهش نمک برآورده کرد و یک راه حل جدی ضروری است.
این مطالعه یک رویکرد مهم را نشان میدهد زیرا نشان میدهد کاهش ۳۰ درصدی نمک را میتوان با تحریک الکتریکی به دست آورد.
کاجی به همراه همکارانش یک شکل موج تحریک الکتریکی با دامنه و فرکانس طراحی کردند که برای افزایش شوری غذاهای کمسدیم بهینه شده بود و گروهی متشکل از ۳۱ شرکتکننده را برای آزمایش آن ثبت نام کرد.
نتایج نشان میدهد تحریک الکتریکی شوری نمونه کمسدیم را افزایش داده و آن را با نمونه شاهد که حدود ۴۰ درصد شورتر بود، قابل مقایسه کرد. بنابراین چنین ابزاری میتواند مصرف نمک را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
نتایج تحقیقات قبلی نشان داد تحریک زبان با جریان الکتریکی ضعیف میتواند بر یونهای باردار تشکیلدهنده کلرید سدیم تاثیر بگذارد تا شوری را مهار یا افزایش دهد. با این حال مطالعه حاضر اولین مطالعهای است که میزان مصرف نمک برای افرادی که از رژیم غذایی کم سدیم پیروی میکنند را بررسی کرده است.
این مطالعه در مجله Frontiers in Virtual Reality منتشر شده است.