در حال حاضر، مطالعات زیادی انجام شده است که نشان میدهد محدود کردن کالری میتواند سلامتی را بهبود بخشد و طول عمر را افزایش دهد اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که این اثر طول عمر را میتوان با تغییر ریتم روزانه بدن و غذا خوردن در زمانی که متابولیسم فعالتر است حتی به میزان بیشتری افزایش داد.
به نقل از ساینس، محققان موسسه پزشکی هاورد هیوز، صدها موش نر را با رژیم غذایی کم کالری و ۳۰ درصد کالری کمتر از موشهای کنترلی بدون محدودیت رژیم غذایی، برای بیش از چهار سال تغذیه کردند. این مداخله طول عمر آنها را تا ۱۰ درصد بهبود بخشید و یک نتیجه قابل توجه بود.
اما زمانی که محدودیت کالری با یک بازه اجتناب از خوردن روزانه ترکیب شد، طول عمر موشها به میزان قابلتوجه ۳۵ درصد افزایش یافت و این ۹ ماه بیشتر از میانگین طول عمر دو ساله یک موش و معادل ۲۰ سال زندگی اضافه برای یک انسان است.
موشها در رژیمغذایی با کالری محدود در برنامههای مختلف غذایی بررسی شدند و نتایج نشان داد، موشهایی که شبها با رژیمغذایی کمکالری تغذیه شدند، زمانی که جوندگان بیشترین فعالیتها را دارند، در یک دوره تغذیه دو ساعته یا ۱۲ ساعته، بیشترین طول عمر را داشتند.
با این حال، در حالی که رژیم غذایی با محدودیت زمانی، طول عمر را بسیار بهبود بخشید اما باعث کاهش وزن نشد. این ممکن است در نهایت توضیح دهد که چرا بسیاری از برنامههای رژیمی که بر خوردن فقط در ساعات خاصی از روز تاکید دارند، در واقع به نظر نمیرسد کاهش وزن را در انسان تسریع کنند.
به گفته محققان دانشگاه تگزاس، انسانها در طول روز بیشترین فعالیت را دارند بنابراین نباید بعد از عصر کالری دریافتی داشته باشند.
رافائل دی کابو، محقق این تحقیق اظهار کرد که نتایج نشان میدهد حتی اگر کالری خود را محدود کنید اما در زمان مناسب غذا نخورید، از مزایای کامل محدودیت کالری بهرهمند نمیشوید.
مطالعهای در سال ۲۰۲۱ روی ۶۴۰۰ نفر، از هشتروزگی تا ۹۵ سالگی در ۲۹ کشور نشان داد که کودکان یک ساله ۵۰ درصد سریعتر از بزرگسالان کالری میسوزانند. با این حال، برخلاف تصور رایج، مصرف انرژی از اوایل بزرگسالی تا سن ۶۰ سالگی در مردان و زنان تغییر بسیار اندکی دارد.
با این حال، پس از ۶۰ سالگی، به نظر میرسد متابولیسم ما رو به نزول است، بهطوریکه افراد مسنتر ۲۵ درصد متابولیسم کندتر از اواسط زندگی را تجربه میکنند. تصادفی نیست که بیماریهای مرتبط با افزایش سن درست زمانی که متابولیسم ما شروع به کاهش میکند افزایش مییابند.
بر اساس نتایج این مطالعه، برخی از اثرات نامطلوب متابولیسم کمتر ممکن است از طریق محدودیت کالری و زمانبندی متعادل وعدههای غذایی جبران شود.
یافته های جدید در مجله Science گزارش شده است.