عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به خواص ادویه زردچوبه، گفت: افراد با سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا و زخم معده و مبتلایان به بیماران قلبی نباید بیش از اندازه زرچوبه مصرف کنند.
زردچوبه گیاهی بومی نواحی شرقی شبه قاره هند و مناطق حاره جنوبی است که آب و هوای گرم و مرطوب برای رویش آن مناسب است.
در روزگاران کهن در خاور دور به سبب رنگ زرد درخشان و زیبایی که تولید میکرد از این ادویه در رنگرزی پارچههای ابریشمی و پنبهها استفاده میشده و از طرفی در خوراکیها نیز مورد استفاه قرار میگرفته است.
این رنگ زرد درخشان به سبب وجود ماده کورکومین در ساقه زیرزمینی زردچوبه است لذا در حال حاضر به عنوان ادویه معطر و همچنین رنگ آن در طبخ غذاها بسیار مورد توجه مردم سراسر دنیا به ویژه کشورهایی با غذاهای ادویه پسند است.
«سید کاظم کاظمینی» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی و متخصص طب ایرانی در مورد این ادویه که جزء اصلی و مهم پودر معروف کاری برای استفاده در غذاهای تند است، در چ به خواص گیاه دارویی زردچوبه از دیدگاه طب سنتی اشاره و اظهار کرد: این گیاه دارای طبع گرم و خشک است و با توجه به خواص آن میتواند گرفتگیها و انسداد کبد را رفع کند.
وی ادامه داد: جویدن این گیاه در دهان برای تسکین درد دندان مفید است، البته اگر کمی تفت داده و به صورت گرم و نرم شده استفاده شود.
این متخصص در مورد دیگر خواص این گیاه دارویی، بیان کرد: ذرات گرد این گیاه برای خشک کردن زخمها و رفع درد ورم آنها، مفید است.
وی افزود: اگر چهار گرم آن با چهار گرم انیسون و سرکه رقیق مخلوط و آشامیده شود، برای استسقا و یرقان نیز موثر و مثمر ثمر است.
دکتر کاظمینی در مورد موارد منع مصرف این گیاه دارویی نیز تصریح کرد: این گیاه برای بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا و مبتلایان به زخم معده نباید بیش از حد استفاده شود و استفاده ادویههایی مانند زردچوبه نباید بیش از هفت گرم باشد.
وی ادامه داد: زردچوبه ضمن خواصی که دارد، نباید با داروهای ضد انعقاد مصرف شود و بهتر است هفت روز قبل از هر عمل جراحی، مصرف آن به حداقل برسد.
این متخصص در مورد رفع ضرر زردچوبه برای مشکلات قلبی نیز گفت: برای رفع عوارض مصرف این گیاه باید از آب لیموترش و اترج استفاده کرد.