سید جواد علوی با بیان اینکه از دیدگاه طب سنتی، سیر و پیاز موادی دارند که لابلای مخاط دندانها جای میگیرد و جعفری بهخاطر خاصیت خوشبوکنندگی که دارد، بوی بد آنها را کاهش میدهد، اظهار کرد: کسانی که مبتلا به رفلاکس معده (ناشی از سردی معده) هستند، از مصرف جعفری نفع میبرند، زیرا باعث کاهش رطوبت معده میشود.
وی افزود: گرممزاجان باید در خوردن جعفری (بهصورت روزانه و مداوم) جانب احتیاط را رعایت کنند، جعفری بهدلیل خواص فراوانی که دارد مصرف مداوم و مثلاً هفتگی آن توصیه میشود.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: مقداری جعفری حدوداً ۱۰ دقیقه بجوشانند و صاف کنند و با اندکی آبلیموی تازه مخلوط کرده و صورت خود را با آن بشویند، میتوان خود جعفری را بخارپز کرده بههمراه کمی آبلیموی تازه بهحالت خمیری درآورده و بهمدت ۱۰ دقیقه روی پوست ماسک کنند.
علوی افزود: این اقدامات خونرسانی به پوست را بهتر میکند و باعث شادابی پوست میشود البته بهدلیل اینکه ممکن است پوست بعضی افراد حساس باشد، توصیه میشود ابتدا بهروی قسمت کوچکی از پوست امتحان شود.
وی خاطرنشان کرد: دمکرده گیاه جعفری برای رفع اخلاط سینه و مجاری ریوی و آبریزش بینی و تنگی نفس بهخصوص در فصول سرد توصیه میشود؛ امروزه گاهی بهعلت مصرف بیمورد آنتی بیوتیک، اخلاط در مجاری هوایی باقی مانده و موجب تنگی نفس حتی بعد از بهبود بیماری در فرد میشود که در این موارد بخور گیاهانی نظیر جعفری، آویشن و بابونه بسیار مفید است، زیرا باعث نرم شدن اخلاط و باز شدن صدای فرد میشود.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: برای معدههای ضعیف، اگر خود گیاه (بافت سفت فیبری) را بخورند، اذیت شده و نفخ و سوء هاضمه پیدا خواهد کرد، میتوانند آب جعفری را نیز گرفته و قاشق قاشق طی روز مصرف کنند.