امروزه نان جو به یکی از محبوبترین نانهای رژیمی و پر خاصیت در میان مردم تبدیل شده است. اما این که "خواص نان جو" چیست؟ و بهتر است نان گندم بخوریم یا نان جو را در ادامه بخوانید. نان جو از آرد جو بدون سبوس و یا سبوس دار تهیه میشود، تفاوت این دسته از نانها با نانهایی مانند نان گندم قدرت سیرکنندگی و فیبر بالایشان است. هم چنین جالب است بدانید که در طب سنتی اسلامی نیز به مصرف نان جو تاکید بسیار شده است.
شگفت انگیزترین خواص نان جو کدامند؟
نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند: پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
سیستم ایمنی بدن تقویت میشود: این نوع نان با دارا بودن آنتی اکسیدانهای فراوان و اسید چربهای مفید برای بدن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رشد تومورها مقابله میکند.
نان جو سرشار از فیبر است: همین ویژگی موجب پاک سازی دیوارههای معده و روده از ذرات آلوده میشود و از بیماریهای دستگاه گوارش جلوگیری میشود.
خاصیت رژیمی نان جو: از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن میتوان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد میشود.
با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل مییابد.
کاهش کلسترول خون: با خوردن نان جو از تولید چربیهای زیان آور در خون جلوگیری میشود.
از بیماریهای قلبی عروقی پیش گیری میشود.
موجب تنظیم فعالیتهای دستگاه گوارشی بدن میگردد.
باعث تحریک انسولین سازی در بدن فرد میشود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه میگردد.
وجود ویتامینهای گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان میشود.
از خواص نان جو میتوان به وجود مواد ضدسرطانی اشاره داشت که باعث سرکوب عوامل سرطان به خصوص پیش گیری از بروز سرطان در بستر رودهها میشود. علاوه بر این با خوردن نان جو میتوان موجب تومورهای سرطانی شد.
با خوردن نان جو سبوس دار از سفید شدن زودرس موهایتان نیز جلوگیری کنید.
مواد معدنی و املاح فراوان در نان جو در افزایش سلامت و استحکام استخوانهای شما نقش به سزایی دارد.
پس با این اوصاف توصیه ما به شما این است که به جای نانهای دیگر مانند نان گندم و... نان جو بخورید و از خواص بی نظیر آن بهرهمند شوید.
اگر گفته میشود نان جو جزو نانهای رژیمی است به این معنی نیست که هر چه قدر دلتان خواست از آن استفاده کنید. بلکه منظور جایگزینی آن با سهم نان روزانه تان است.
فیبر بالا از خاصیتهای نان جو است، ولی به علت این که پس از مصرف آن مقدار زیادی از آب بدن شما به علت فیبر زیاد جذب میشود. بهتر است از آب ومایعات فراوان استفاده کنید.
اگر به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید. چون موجب بیماری سلیاک در فرد میگردد.
موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از خواص نان جو است که با مصرف به اندازه و مناسب آن میتوانید تاثیر به سزایی در افزایش سلامتی تان داشته باشید. اگر طعم نان جو را دوست ندارید میتوانید از ترکیب آرد جو و آرد گندم بر اساس استانداردهای تهیه نان مورد تایید متخصصان تغذیه استفاده کنید. امید که سلامتی موهبت و همراه همیشگی زندگی تان باشد. هم چنین در خرید نان جو دقت کافی داشته باشید تا نوع تقلبی را خریداری نکنید.