یک پژوهشگر طب اسلامی به معرفی ماده سمزدای طبیعی پرداخته و تاکید کرده است که مصرف آن در کنار چای مضرات و سموم این نوشیدنی را تا حد زیادی مهار میکند.
مرتضی حسینی منش پژوهشگر طب اسلامی گفت: چای سیاه دارای سمومی است که استفاده از آن موجب کوتاهی عمر میشود. از طرفی ایجاد خلط سودا (سودا زا)، سوزاندن آهن، طبع سرد بالا و کاهش سلامت و شفافیت پوست از دیگر مضرات آن است.
وی با تاکید بر خاصیت سم زدایی لیمو ترش افزود: استفاده از لیمو ترش همراه چای سیاه به دلیل خاصیت ضدعفونیکنندگی آن سموم را از بین میبرد و از مسمومیت جلوگیری میکند. همچنین مصرف لیمو به همراه چای در فصل تابستان ضد تهوع، تعریق و در افراد با طبع گرم، آرامبخش، نشاط آور و بسیار مقوی است. چای کاهنده خواص لیمو و استفاده از ترکیب آنها موجب ایجاد تعادل در بدن است.
حسینیمنش تصریح کرد: چای سبز مقوی، جوان کننده، نشاط بخش، مفید برای مغز و بدن و بالا برنده تمرکز است همچنین این دمنوش شش برابر آنتی بیوتیکها خواص درمانی دارد. استفاده از لیمو ترش در کنار این دمنوش خاصیت ضد اکسیدانی و اثر جوان بخشی آن را چند برابر میکند.
این پژوهشگر طب اسلامی با یادآوری مضر بودن استفاده از قند به همراه چای و ایجاد سودا اظهار داشت: بهترین شیرین کننده به همراه چای، عسل است که باعث از بین بردن سموم آن میشود. همچنین استفاده از عسل در کنار چای سبز موجب افزایش جذب خواص درمانی آن میشود.
وی یادآور شد: مصرف خرما و توت خشک به همراه چای سیاه مضرات آن را به حداقل میرساند، همچنین ترکیب زنجبیل و دارچین در چای با توجه به طبع افراد و متناسب با فصل بسیار مفید است.
حسینی بیان کرد: استفاده از چای داغ موجب سرطان ریه و از بین برنده اعصاب روی زبان است. مصرف چای کمرنگ و جایگزینی سایر دمنوشهای گیاهی به جای آن همواره از سوی متخصصین توصیه میشود.