پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۷۹۹۳۵
۰۰:۵۴
۱۳۸۷/۰۶/۳۱
به دنبال مطرح کردن موضوع تحریم رسانه‌های منتقد توسط اردوغان صورت گرفت؛

انتقاد گسترده رسانه‌ها از نخست وزير ترکيه

۰۰:۵۴
۱۳۸۷/۰۶/۳۱
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: درخواست رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از اعضای حزب حاکم این کشور برای تحریم رسانه‌های منتقد دولت با موجی از انتقادات گسترده روبرو شده است. 

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، گروههای خبرنگاران و رسانه‌ای روز شنبه اعلام کردند درخواست اردوغان از اعضای حزب حاکم ترکیه برای تحریم رسانه‌های منتقد دولت یادآور محدودیت فعالیت رسانه‌ها در دوران حکومت نظامی است و ممکن است بین جامعه و خبرنگاران و دیگر گروههای رسانه‌ای شکاف ایجاد کند. 

انجمن خبرنگاران ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «درخواست اردوغان برای تحریم مطبوعات بر هیچ‌یک از اصول قانونی و دموکراسی منطبق نیست. نگرانی ما بدان علت است که در گذشته نیز چنین درخواست‌هایی در دوران حکومت نظامی مطرح شده بود».

برخی دیگر از دست اندرکاران امور تجاری ترکیه نیز می گویند درخواست اردوغان ممکن است شکاف بین طرفداران و منتقدان دولت را بیشتر کند. اردوغان به اعضای حزب حاکم ترکیه گفته بود نباید روزنامه‌هایی بخرند که اخبار نادرست و دروغ منتشر می‌کنند. 

اردوغان با اشاره‌ای ظاهری به «آیدین دوغان» رئیس بزرگترین گروه رسانه‌ای ترکیه گفت: «حال که شما بر اساس دروغ مبارزه‌ای علیه ما به راه انداخته‌اید، ما هم از حق طبیعی‌مان استفاده می‌کنیم و مبارزه‌ای را علیه شما به راه می اندازیم و روزنامه‌هایتان را نمی‌خریم».

«دوغان» که کنترل نیمی از انتشارات و پخش رسانه‌ها را در ترکیه بر عهده دارد دادگاهی را در آلمان درباره یک موسسه خیریه اسلامی پوشش داد که به اختلاس میلیون ها یورو و ارسال بخشی از آن به ترکیه از جمله به یک شبکه تلویزیونی مذهبی حامی دولت این کشور متهم بود. سه تن از اعضای این موسسه روز چهارشنبه گناهکار شناخته شدند. 

اردوغان، شرکت «هلدینگ دوغان یائین» را که تحت مالکیت «آیدین دوغان»، میلیاردر ترک است به رعب آفرینی در رسانه‌ها و باج خواهی متهم کرده است. 

این اختلاف اردوغان با رسانه‌ها تردیدهایی را درباره آزادی مطبوعات در این کشور نامزد پیوستن به اتحادیه اروپا به وجود آورده است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha