رب گوجهفرنگی با کیفیت و مرغوب میتواند نقش بسیار زیادی در خوشرنگ و خوشطعم شدن غذا داشته باشد؛ بنابراین اگر میخواهید رب گوجه را به صورت آماده و کارخانهای تهیه نمایید، توجه به کیفیت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فراموش نکنید که استفاده از رب گوجه بیکیفیت و نامرغوب میتواند منجر به بروز مشکلات متعددی برای سلامتی دستگاه گوارش شود؛ بنابراین شناخت ویژگیهای رب گوجه خوب میتواند به شما کمک کند تا از بروز این مشکلات جلوگیری نمایید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با مهمترین و اصلیترین ویژگیهای رب گوجه خوب به طور کامل آشنا کنیم.
نحوه تشخیص رب گوجه با کیفیت و خوب؟!
بسیاری از افراد سودجو در تولید رب گوجهفرنگی از مواد سمی استفاده مینمایند که میتوانند سلامت انسان را به خطر بیندازند. آلترامید و بنزوات سدیم دو ماده سمی بسیار خطرناک هستند که در ربهای غیراستاندارد و نامرغوب یافت میشوند. از طرفی برخی از کارخانههای غیرمجاز از بنزوات سدیم به عنوان یک افزودنی در رب استفاده مینمایند. نحوه پخت غیراستاندارد رب گوجه نیز منجر به تولید آلترومید در آن میشود؛ بنابراین تهیه رب گوجه فرنگی خوب اهمیت بسیار بالایی برای سلامتی انسان دارد.
مهمترین نکتهای که در تعیین کیفیت رب نقش دارد، نوع گوجه مورد استفاده در تهیه رب گوجهفرنگی است. گوجههای مورد استفاده در تهیه رب گوجه خوب، گوجههای رسیده و آبدار هستند. استفاده از گوجههای گندیده یا نارس میتواند منجر به کاهش کیفیت رب و فاسد شدن آن شود؛ بنابراین بهتر است محصول مورد نظر خود را از برندهای معتبر تهیه نمایید. زیرا این برندها ثابت شدهاند و برای حفظ کیفیت محصولات خود از گوجههای رسیده و مرغوب استفاده میکنند.
مهمترین ویژگیهای رب گوجه خوب
• رنگ: یکی از مهمترین ویژگیهای رب گوجه خوب، رنگ قرمز روشن آن است. بسیاری از افراد فکر میکنند که هرچه رنگ رب گوجه تیرهتر باشد به معنای غلظت و کیفیت بالاتر آن است. در صورتی که رب گوجهفرنگی خوب و باکیفیت دارای رنگ قرمز روشن و شفاف است؛ بنابراین سعی کنید ربی را تهیه نمایید که رنگ ارغوانی روشن دارد. توجه داشته باشید که رنگ قرمز پررنگ رب نشاندهنده مقدار زیاد مواد افزودنی داخل آن است.
• طعم: داشتن طعم معقول و مناسب از دیگر ویژگیهای رب گوجه خوب است شوری بیش از اندازه رب گوجهفرنگی نشان از مواد افزودنی بیش از حد موجود در آن میباشد؛ بنابراین موقع خرید رب گوجه سعی کنید ربی را خریداری نمایید که طعم گوجهفرنگی پخته شده در آن قالب است. هر چقدر این طعم بیشتر و بهتر احساس شود به معنای کمبود مواد افزودنی و نگهدارنده موجود در رب گوجه میباشد. در صورت چشیدن این طعم به احتمال زیاد رب مورد نظر شما از کیفیت بالایی برخوردار است.
• غلظت: از دیگر ویژگیهای رب گوجه خوب میتوان به میزان غلظت آن اشاره نمود. رب گوجهفرنگی خوب کمی سفت است. این میزان سفتی هنگامی که رب را درون یخچال نگهداری مینمایید کمی افزایش مییابد. به طور کلی ربهایی که شل و آبکی هستند خیلی خوب نمیباشند. این ربها پس از مدت کوتاهی فاسد شده و شروع به کپک زدن میکنند؛ بنابراین برای پیشگیری از کپک زدن آنها از مواد نگهدارنده قویتری در تهیه آنها استفاده میگردد. به همین دلیل اگر به دنبال رب گوجهفرنگی خوب و باکیفیت هستید، بهتر است رب گوجهای را تهیه نمایید که کمی سفت است.
نکات قابل توجه برای شناخت رب گوجه خوب
قطعا شناخت رب گوجه خوب کار خیلی راحتی نیست. زیرا تشخیص نوع و میزان مواد افزودنی موجود در رب تنها با انجام آزمایشهای آزمایشگاهی قابل تشخیص است. اما نکته قابل توجه این است که توجه به ویژگیهای رب گوجهفرنگی خوب میتواند تا حد زیادی در شناخت رب گوجه با کیفیت و مرغوب به شما کمک کند. از دیگر نکاتی که میتوانند در تشخیص رب گوجهفرنگی خوب به شما کمک کنند، میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
• اولین نکته برای تشخیص رب گوجه خوب میزان بازتاب نور از سطح رب است. رب گوجهفرنگی با کیفیت و مرغوب نور بسیار کمی را بازتاب میدهد. زیرا در تولید رب گوجه بیکیفیت و نامرغوب به منظور کاهش هزینههای تولید از نشاسته استفاده میگردد. نشاسته نیز موجب میشود تا سطح رب گوجه براق شده و نور را بازتاب دهد؛ بنابراین اگر متوجه بازتاب نور از سطح رب شدید، بدانید که به احتمال زیاد در تولید آن از نشاسته فراوان استفاده شده است.
• همگن بودن رب گوجهفرنگی از دیگر نشانههای با کیفیت و مرغوب بودن آن است. برای تشخیص این موضوع کافیست مقداری رب را داخل دهان خود قرار دهید. اگر رب به راحتی در دهان شما آب شد و چیز اضافهای را داخل دهان خود احساس نکردید، به معنای بافت همگن رب و کیفیت بالای آن است.