متخصصان تغذیه معتقدند که نخود ارزش غذایی و مشخصات تغذیهای بینظیری دارد و سرشار از مواد معدنی و ترکیباتی نظیر فیبر، کربوهیدرات، پروتئین، فولات، آهن، فسفر، مس، منگنز، پتاسیم ونواع ویتامینهای مفید و مورد نیاز بدن نیز میباشد.
محققان معتقدند که مصرف نخود به دلیل داشتن فیبر و پروتئین، میتواند به کنترل و کاهش اشتها کمک کند.
مصرف نخود در برنامه غذایی ورزشکارانی که به دنبال منابع غذایی سالم و سرشار از پروتئین هستند و قصد تقویت عضلههای خود را دارند، یک انتخاب بسیار مناسب است. افرادی که رژیمهای غذایی گیاهخواری دارند و به دنبال یک منبع طبیعی و سالم از پروتئین گیاهی هستند، میتوانند نخود و حبوبات دیگر را در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
بر اساس تحقیقات، نخود میتواند سطح قند خون بدن را کنترل کند و این خاصیت برای افراد دیابتی و همچنین افرادی که در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
نخود سرشار از فیبر و به خصوص فیبر محلول در آب است و مصرف آن برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است و به عملکرد مناسب سیستم گوارشی و رودهها کمک میکند.
نخود به دلیل اینکه یک منبع عالی از مواد معدنی نظیر پتاسیم، منیزیم و … است میتواند به بهبود سطح سلامت قلب و عروق کمک کند و از بروز بیماریهای قلبی که تهدید کننده جدی زندگی انسان به شمار میروند، جلوگیری کند.
مصرف نخود همچنین برای کنترل فشار خون بالا که از اصلیترین عوامل بروز بیماریهای قلبی است، بسیار مفید است.