ابراهیم فلاحی اظهار کرد: ناباروری یکی از مشکلات شایع در جامعه ما بوده که یکی از علتهای آن تغذیه است.
وی با اشاره به اینکه چاقی یکی از عواملی است که میتواند باعث ناباروری شود، بیان کرد: بنابراین در وهله اول کسانی که ناباروری دارند باید نسبت به کنترل وزن خود اقدام کنند که میتواند کم یا زیاد باشد.
فلاحی تأکید کرد: بودن وزن در یک محدوده طبیعی و نرمال برای ایجاد باروری در بانوان بسیار مهم است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه نوع غذا نیز مؤثر و مهم است، تصریح کرد: بعضی از غذاها باعث میشوند ناباروری تشدید و برخی غذاها کمک میکنند باروری ایجاد شود.
وی ادامه داد: غذاهایی که کمک میکنند ناباروری تشدید شود اسیدهای چرب اشباع مانند چربی لبینات است، بنابراین توصیه میشود اگر خانمی لبنیات مصرف میکند از نوع کم چرب باشد، نوع روغنها مؤثر است روغنهایی مانند جامد، حیوانی و چربیهای لابلای گوشت و مواد پروتئینی و مصرف گوشت قرمز باعث تشدید ناباروری میشوند.
فلاحی افزود: برخی روغنها مانند زیتون، کانولا، هسته انگور کمک میکنند باروری ایجاد شود، حبوبات و غلات سبوسدار، ماهی، مرغ به شکل کبابی و آب پز که از آب آن استفاده نشود باعث ایجاد باروری میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: اگر مواد غذایی خوب را زیاد مصرف کنید، این حجم زیاد باعث افزایش وزن و در نتیجه افزایش چربیهای اطراف شکم شده و همین ها هستند که باعث افزایش ناباروری میشود.