نتایج تحقیق جدید نشان داد که مصرف زیاد قهوه با افزایش خطر کلسیفیکاسیون شریان شکمی (AAC) در افراد مبتلا به فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
به گزارش مدیکال، کلسیفیکاسیون تجمع بیش از حد کلسیم در شریانها، کلیهها یا پریکارد (غشایی که قلب را در بر میگیرد) است و میتواند خطرناک باشد. کلسیم یکی از فراوانترین مواد معدنی در بدن است که در استخوانها، دندانها و جریان خون وجود دارد.
محققان میگویند: در حالی که اعتقاد بر این است مصرف متوسط قهوه بیماریهای تهدیدکننده زندگی مانند سندرم متابولیک، بیماری پارکینسون (PD)، دیابت نوع ۲ و برخی سرطانها را معکوس میکند، اما به گفته محققان مصرف بیش از حد کافئین میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را در افراد مبتلا به فشار خون بالا افزایش دهد.
نتایج تحقیق کنونی نشان داد که برای کاهش خطر ابتلا به کلسیفیکاسیون شریان شکمی باید در مصرف قهوه احتیاط کرد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که ماهیت افزایشدهنده فشار خون کافئین ممکن است به افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد مبتلا به فشار خون شدید کمک کند. علاوه بر این محققان ارتباطی بین مصرف کمتر قهوه و کلسیفیکاسیون عروق کرونر پیدا کردند. در این مطالعه از کلسیفیکاسیون شریان شکمی به عنوان نشانگر اولیه آترواسکلروز استفاده شد که قبل از شروع علائم ایجاد میشود.
این گروه، اطلاعات نظرسنجی بزرگ شامل بیش از ۲۵۰۰ فرد را مورد بررسی قرار داد. آنان از اسکنهای ویژه برای بررسی مشکلی به نام کلسیفیکاسیون آئورت شکمی (AAC) استفاده کردند که میتواند علائم اولیه بیماری قلبی را نشان دهد.
گروه دریافت، کسانی که زیاد قهوه مینوشند و دارای شرایطی مانند فشار خون بالا، دیابت یا مشکلات قلبی هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کلسیفیکاسیون شریان شکمی قرار دارند؛ به این معنا که باید مراقب میزان نوشیدن قهوه باشند تا قلب خود را سالم نگه دارند.
این مطالعه همچنین تاکید کرد که قهوه میتواند به طور موقت فشار خون را افزایش دهد، عملکرد عروق خونی و جذب گلوکز را مختل کند، پاسخ استرس را افزایش دهد و در الگوهای خواب اختلال ایجاد کند.
مصرف بیش از حد قهوه ممکن است اثرات مضری روی افراد مبتلا به کلسیفیکاسیون آئورت شکمی (AAC) داشته باشد. برخی از مطالعات افزایش خطر مرگ قلبی عروقی و مرگ ناگهانی قلبی را در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا مبتلایان به بیماری قلبی عروقی (CVD) که بیش از حد قهوه مصرف میکنند را نشان دادند، اما تحقیقات بیشتری برای روشن شدن این یافتهها مورد نیاز است.
نتایج این تحقیق در نشریه Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Diseases منتشر شده است.