برای بدست آوردن مواد مغذی گردو میتوانید آن را هم به صورت خام و هم خشک شده و هم پخته شده در غذا مصرف نمایید.
تعدادی از خواص گردو عبارتند از:
*گردو با شکلی که دارد تاثیر مفیدی بر روی مغز، حافظه و تمرکز دارد، به شکلی که اگر روزانه و به اندازه مناسب از گردو استفاده کنید احتمال بروز آلزایمر در شما کم خواهد شد، امگا ۳ و ویتامین E گردو به تقویت حافظه و سلامت مغز کمک میکند.
*گردو با وجود روغن زیادی که دارد مصرف بیش از اندازه اش میتواند روند چاقی را سرعت ببخشد، اما اگر به اندازهای مناسب گردو مصرف کنید موجب میشود که زمان بیشتری احساس سیری کنید و همین امر باعث میشود که غذای کمتری میل کنید، این خاصیت به خاطر وجود اینسولا در گردو میباشد که مدتی بعد از خوردن فعال میشود و در نتیجه به لاغر شدن افراد کمک نی کند.
*بیماریهای قلبی در طول سال جان بسیاری از افراد را میگیرد، با اضافه کردن گردو به رژیم غذایی خود میتوانید از بروز مشکلات قلبی عروقی جلوگیری میکند، مصرف گردو از بالا رفتن سطح کلسترول بد خون یا LDL جلوگیری میکند، عملکرد رگها را کنترل میکند و همچنین از تشکیل پلاک در آنها جلوگیری میکند.
*سم زدایی کبد را میتوانید با مصرف گردو انجام دهید، گردو سرشار از امگا ۳ و گلوتاتیون میباشد، همچنین به خاطر وجود پلی فنول از آسیب وارد آمده به کبد جلوگیری میکند.
*مردان میتوانند برای رفع ناتوانیهای جنسی خود از گردو استفاده کنند، همچنین مصرف گردو موجب افزایش اسپرم در مردان میشود نیروی جنسی آنها را تقویت میکند.
*زنان با دم کردن برگهای درخت گردو از بروز ترشحات جلوگیری میکنند، همچنین میتوانند در درمان بیماری سل از آن استفاده نمایند.
*مصرف گردو در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد، گردو میتواند ویتامینهای گروه B، ریبوفلاوین، تیامین، و فولات بدن مادر و جنین را تامین کند، گردو در تامین نیازهای جنین بسیار کمک میکند.
*کودکان با خوردن گردو در طول روز انرژی خود را بدست آورده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند. گردو یک میان وعده مغذی برای کودکان میباشد که در ساخت پروتئین و ترمیم سلولهای بدن کودکان موثر میباشد، همچنین از بروز کمخونی پیشگیری کرده و در رشد مغزی و بالا بردن هوش و حافظه کودک کمک میکند.
*بدنسازان و ورزشکاران با خوردن گردو میتوانند از بروز فشار خون در سطح بالا جلوگیری کرده و همچنین پروتئین بدنشان را تامین کنند، گردو با داشتن ویتامین E نیز از پیشرفت سلولهای سرطانی در ورزشکاران جلوگیری میکند.
*وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین E در گردو موجب رفع خشکی چشم، همچنین برای جلوگیری از تحلیل رفتن ماکولا (AMD) مصرف گردو سفارش میشود.
*تامین ویتامینهای B و E به رفع استرس و کلاژن سازی موست کمک میکند با همین دلیل چین و چروک پوست کاهش مییابد و فرد پوستی شادابتر خواهد داشت، گردو با داشتن این نوع ویتامینها به جوانسازی پوست کمک و از پیری زودرس جلوگیری میکند.