آنتی اکسیدان بیشترین تاثیر را در جلوگیری از آسیب سلولی و انواع بیماریهای سرطانی دارد. دو نوع این آنتی اکسیدانها با نامهای پلی فنول و توکوفرول، به راحتی در بافت معده جذب میشوند. همچنین آنتی اکسیدانهای لوتئین و زاکزانتین موجود در پسته، برای سلامتی چشم ضروری هستند؛ و شانس ابتلا به بیماریهای چشم از جمله آب مروارید را بسیار کاهش میدهد.
کم کالری و مناسب برای لاغری
خبر خوب این که پسته جزو آجیلهای کم کالری است. در مقابل پروتئین و فیبر بسیار بالایی دارد؛ که با طولانی کردن احساس سیری، میتواند برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، مفید باشد.
همچنین از اسید آمینههای ضروری تشکیل شده است؛ که بدن شما به طور طبیعی قادر به ساخت این دسته از اسید آمینهها نیست؛ که با خوردن پسته به آنها دسترسی خواهید داشت.
کاهش کلسترول و فشار خون
طبق تحقیقات دانشمندان، پسته با کاهش کلسترول و بهبود فشار خون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
علاوه بر این، پسته بیش از سایر آجیلها، فشار خون را کاهش میدهد.
سلامت رگهای خونی
پوشش داخلی رگهای خونی از مادهای به نام اندوتلیوم تشکیل شده است. در صورتی که اختلالی در عملکرد اندوتلیوم ایجاد شود، یک عامل خطرساز برای ابتلا به بیماریهای قلبی است؛ و در این صورت مصرف اکسید نیتریک نقش مهمی در گشاد شدن عروق خواهد داشت. پسته منبع بسیار بزرگی از اسید آمینهای است، که در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل میشود. میبینید که همین دانه کوچک تا چه اندازه میتواند در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار باشد.
کاهش قندخون
با وجود داشتن کربوهیدرات، پسته از نظر شاخص گلیسمی در رتبه پایینی قرار دارد؛ بنابراین قندخون زیادی در بدن ایجاد نمیکند. علاوه بر اینها، سرشار از فیبر و چربیهای سالم است؛ که که همگی برای کنترل قند خون مفید هستند. پس صرفاً افزودن پسته به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت، در طولانی مدت به مدیریت قند خون کمک خواهد کرد.
علاوه بر خوردن این آجیل سالم به عنوان میانوعده یا استفاده از آن برای تزئین انواع شیرینی و دسر، میتوان پسته را در برخی از غذاها نیز به کار برد.